Nepversie WhatsApp meer dan miljoen keer gedownload

WhatsApp is waarschijnlijk één van de meest gedownloade apps over de hele wereld en het is niet moeilijk te raden waarom dat zo is. Gratis chatten met vrienden en de kosten van het sms’en vaarwel zeggen, het is een droom die uitkomt. Toch moet je altijd oppassen voor bedrijven die met een nepversie van WhatsApp achter jouw gegevens proberen te komen, zo blijkt nu maar weer. Een neppe WhatsApp was zó realistisch dat-ie in de Google Play Store meer dan een miljoen keer werd gedownload.

De mensen die bij die miljoen horen, hoeven zich desondanks nergens voor te schamen. Met het blote oog kon nauwelijks worden gezien of het echt was of niet. Volgens Hacker News was het enige wat de nepperd van het echte onderscheidde een onzichtbare spatie. Er stond gewoon  ‘Update WhatsApp Messenger’ als naam van de app en ‘WhatsApp Inc’ als maker.

Afgelopen vrijdag werd de fout gespot. Inmiddels is deze versie van de Play Store gehaald en kan iedereen naar hartenlust weer de normale versie op zijn smartphone zetten. En de mensen die verkeerd zaten? Die hebben een app vol met advertenties en wordt verzocht het zo snel mogelijk te verwijderen.