Vernuftig stukje techniek voor in de keuken

Ze maken het leven een stuk makkelijker, zien er prachtig uit en zijn gemaakt met de nieuwste technologie. Dan hebben we het natuurlijk over de kokendwaterkranen van Selsiuz. Kranen die ervoor zorgen dat je binnen een paar seconden een dampend kopje thee hebt en je pasta binnen no-time gekookt is. Maar is zo’n kraan ook zuinig en veilig? Het antwoord op die vraag is ja. Selsiuz maakt het voor iedereen mogelijk om meer comfort te ervaren in de keuken met hun betaalbare kokendwaterkraan. 

Eigen smaak

Iedere keuken is uniek en daar hoort uiteraard ook een unieke kraan bij. Door het tijdloze design van de kokendwaterkraan past de Selsiuz in iedere stijl. Leverbaar in vier eigentijdse kleuren: Gun Metal, Copper, Gold en Inox, is er altijd een kleur die bij jou past. Maar het costumizen gaat nog een stapje verder. De kraan komt namelijk naast een rond en haaks model ook in een XL-uitvoerig, met een hoge uitloop en handige spoeldouche met sproeistand.

Besparen

Selsiuz heeft oog voor het milieu. Met de kokendwaterkraan tap je precies de hoeveelheid water die je nodig hebt. Dankzij het mengventiel (zit bij de Combi en Combi Extra boiler) heb je altijd direct warm water, waardoor het water niet lang hoeft door te lopen voordat het op temperatuur is. Je bespaart met een kokendwaterkraan niet alleen water, maar ook energie. De cv-ketel slaat namelijk bij een single en combi boiler niet aan als je de kraan opent. Ook niet als je warm of kokend water tapt. En zet je de pan op het vuur dan heb je direct kokend water waardoor de (inductie) kookplaat minder stroom nodig heeft om het water op te warmen. Het spreekt voor zich dat de boiler energielabel A heeft. Bij stilstand betaal je niet meer dan 9 cent per dag. En daarbij maakt het niet uit welke boiler je hebt. De Selsiuz kan namelijk worden geleverd met drie verschillende boilers: de Single boiler (warm water via de cv-ketel), Combi boiler (warm en kokend water via de boiler) of Combi extra boiler (kokend water en onbeperkt warm water via de boiler).

Veiligheid

Uiteraard heeft Selsiuz ook gelet op de veiligheid van de kraan. De veiligheid wordt gewaarborgd door de drukdraaibediening. Een bediening die voor kinderen te moeilijk is, en waardoor je je als volwassene niet kunt vergissen. Omdat de uitloop dubbelwandig is, komt het kokende water niet in contact met de buitenkant van de uitloop. De kraan wordt dus niet heet na gebruik. De speciale perlator zorgt voor een rustige straal, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor hete spetters. www.selsiuz.com