Nintendo-Switch-verkoopcijfers

Verkoop Nintendo Switch door het dak

Het is voor jong en oud al decennia één van de populairste consoles: Nintendo. Het bracht iconische spellen als Mario, Zelda en Pokémon voort en is vandaag de dag nog altijd prominent in de gamebranche aanwezig. Hun laatste console, de Nintendo Switch, is daar het ultieme bewijs van. Hoewel de Switch pas afgelopen maart op de markt verscheen, zijn er nu al meer dan tien miljoen stuks verkocht! Daarmee gaat het een stuk beter dan het Japanse bedrijf vooraf had verwacht. Hun prognose is namelijk voor april 2018 opgeschroefd naar 16,7 miljoen exemplaren. Eerder lag dit zo’n vier miljoen stuks lager.

Lees ook: voor iedere Zelda-fan: een ware encyclopedie!

Door grote titels als The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey nam de interesse in de Nintendo Switch behoorlijk toe. En ook komend jaar worden gamers op hun wenken bediend, want dan mogen zij zich klaarmaken voor titels als Kirby Star Allies 3, Dragon Quest Builders en Wolfenstein II: The New Colossus.

Om in kaart te brengen wat voor succes de Nintendo Switch is: een andere console, de Wii U, deed het beduidend minder goed. In een periode van vijf jaar gingen er daar 13,6 miljoen van over de toonbank.

Een gedachte over “Verkoop Nintendo Switch door het dak”

Reacties zijn gesloten.