Uncharted-4-lost-legacy-review

‘Uncharted: The Lost Legacy’: Drakes erfenis nog niet verloren

10 mei 2016 was een bitterzoete dag voor de fans van Nathan Drake, de sympathieke dief, schattenzoeker én hoofdrolspeler van de Unchartedserie. Op die bewuste dag verscheen namelijk het langverwachte Uncharted 4: A Thief’s End. En met die game kwam de actie- en avonturengamereeks tot een einde. Dacht men.

Tekst: Jan Meijroos

Maar blijkbaar konden de makers nog geen afscheid nemen van de serie en verschijnt nu Uncharted: The Lost Legacy. Drake is zoals verwacht nergens te bekennen: alles wat gamestudio Naughty Dog wilde vertellen rond boegbeeld Drake, was gezegd. Hij is echt met pensioen. Maar twee dames die in eerdere Unchartedgames een bijrol vertolkten, eisen nu de hoofdrol op: Chloe Frazer en Nadine Ross.

Voor lezers not in the know: de Unchartedserie is een exclusieve serie voor de PlayStationspelcomputer. Er zijn ruim 37 miljoen games van verkocht. De reeks zag drie delen op de PlayStation 3, een op de PlayStation Vita, en de voorlaatste, Uncharted 4: A Thief’s End, voor de (huidige) PlayStation 4. De gameplay van Uncharted is te omschrijven als een ode op Indiana Jones en Tomb Raider waarbij klimmen en klauteren, schietgevechten en (simpele) puzzels elkaar afwisselen, terwijl exotische locaties over de hele wereld worden bezocht. Naughty Dog wist echter als geen ander de filmische actie spectaculair in beeld te brengen in combinatie met sterke personages. In ieder deel werd veel tijd ingeruimd voor veelal humoristische dialogen. Neem daarbij de prachtige, adembenemende decors en spelers kregen het gevoel mee te spelen in een Indiana Jonesfilm.

Dit alles geldt opnieuw voor Uncharted: The Lost Legacy; exclusief voor de PlayStation 4. Het spel speelt zich qua verhaallijn na de avonturen van Uncharted 4 af, met in de schijnwerpers de door de wol geverfde huurling Nadine Ross en oude bekende Chloe Frazer. Samen vormen ze een krachtig duo dat tegen wil en dank met elkaar optrekt. Spelers besturen Chloe die we nog kennen uit Uncharted 2: Among Thieves en Uncharted 3: Drake’s Deception, maar beide karakters worden uitgebreid uitgediept. Ze zijn in India op zoek naar de ‘Golden Tusk of Ganesh’; een eeuwenoud relikwie van onschatbare waarde. De vrouwen zijn echter niet de enigen: ze worden op de hielen gezeten door de sluwe wapenhandelaar en rebellenleider Asav en diens minileger.

Wat volgt is een typisch Unchartedavontuur: het ene moment ben je een verloren gewaand Indiaas tempelcomplex aan het beklimmen, op zoek naar clues die je verder helpen in je zoektocht naar het waardevolle artefact; het andere moment moet je wegduiken voor mitrailleursalvo’s en terugschietend, springend en slingerend je hachje redden. Bekende kost voor kenners van eerdergenoemde titels, maar The Lost Legacy is een overrompelend, oogstrelend en avontuurlijk spektakelstuk met twee ijzersterke ‘leading ladies’. Drake wordt eigenlijk minder gemist dan je vooraf zou hebben gedacht.

Ontwikkelaar: Naughty Dog
Uitgever: Sony Interactive Entertainment
Platform: PlayStation 4, PlayStation 4 Pro
Prijs: € 39,99

2 gedachten over “‘Uncharted: The Lost Legacy’: Drakes erfenis nog niet verloren”

Reacties zijn gesloten.