Tulpglas met een kunstzinnige tintje

Bier drinken we van oudsher toch het liefst uit een glas en dan graag een met een mooi design. Brouwerij Warsteiner vroeg designer Andreas Preis om twee verfrissende designs te maken voor de nieuwe Art Collection glazen. 

Preis weet op een creatieve manier te vangen dat het niet uitmaakt hoe en waar je Warsteiner drinkt, maar dat Warsteiner mensen en de beste ingrediënten samenbrengt. Andreas Preis is een Berlijnse designer, illustrator en artist. Preis staat bekend om zijn opmerkelijke artistieke expressie en houdt zich onder andere bezig met het illustreren van platenhoezen en magazines, maar ontwerpt ook logo’s voor grote internationale merken. Voor de verzamelaars van de Art Collection is dit een oude bekende. Hij ontwierp in 2016 namelijk de vier Art Collection glazen die in het teken stonden van het 500-jarige bestaan van het Reinheitsgebot.

Kunstwereld

Warsteiner heeft door de jaren heen een sterke band met de kunstwereld opgebouwd. In 1969 heeft de beroemde Duitse ontwerper Hermann Hoffmann een speciaal glas ontworpen en sindsdien is het unieke ‘Tulpglas’ een icoon voor binnen- en buitenlandse kunstenaars. Het tulpglas is jaren later door pop-art legende Andy Warhol vereeuwigd in een van zijn werken.

“True Togetherness” 

Of je nou een speciale gelegenheid hebt met je familie, geniet van een leuke avond met vrienden of op de bank een film gaat kijken met de liefde van je leven, samenzijn is wat telt als je een Warsteiner drinkt. Het eerste glas is gewijd aan “True Togetherness” en dit komt terug in de speelse mandala. Als je goed kijkt zie je dat er bovenin de mandala wordt geproost.

“the Ingrediënts”

Ook het tweede glas is een echte eye-catcher. Met het glas “Ingrediënts” laat Adreas Preis zien dat Warsteiner gebrouwen wordt met enkel de beste ingrediënten volgens het Duitse Reinheitsgebot. Het Reinheitsgebot is de oudste warenwet ter wereld en schrijft voor dat bier alleen gebrouwen mag worden met water, mout en hop. Dit gebot is ingevoerd om te voorkomen dat er kunstmatige toevoegingen worden gedaan. Warsteiner brouwt de Premium Pilsener al meer dan 260 jaar volgens dit gebot.

De Warsteiner Art Collection glazen zijn verkrijgbaar in Warsteiner shop. Wees er snel bij, want het is een gelimiteerde editie en op = op!