SmartHalo: jouw fietslamp, navigatie en beveiliging in één

De Canadese startup ‘SmartHalo Technologies’ introduceert de SmartHalo: een rond, minimalistisch ontworpen apparaat voor op ieder fietsstuur. Het toont de snelste weg naar een bestemming, zorgt voor verlichting als het donker is, helpt om veilig aan te komen en beschermt de fiets met een geïntegreerd alarmsysteem tegen diefstal. Met andere woorden: hét slimme fietsapparaatje.

SmartHalo komt tegemoet aan de uitdagingen van fietsers in de stad en draagt bij aan groenere, vriendelijkere steden, omdat zij dankzij de visuele informatie en geluiden op de SmartHalo hun smartphone in hun jaszak of tas kunnen laten zitten. Met zijn strakke design past deze gadget bovendien op elk fietsstuur. Hij is via bluetooth te koppelen aan de app, die op zowel iPhone als Android smartphones werkt. Eenmaal geïnstalleerd merk je al snel deze voordelen:

  • Nauwkeurige en intuïtieve navigatie met de veiligste en snelste routes, zonder je blik van de weg af te wenden.
  • Een goed voorlicht dat automatisch aanspringt in het donker (en ook weer uitgaat in het licht) maakt in het donker rijden veiliger en plezieriger.
  • Een luid alarm dat de fiets tegen diefstal beschermt als er met de fiets gerommeld wordt.
  • Geavanceerde sportfuncties zodat de SmartHalo automatisch je fietsactiviteiten bijhoudt en analyseert, zonder het apparaat handmatig in of uit te schakelen.
  • Automatisch een notificatie bij inkomende telefoongesprekken met een blauwe stip in het midden van het interface, dankzij de persoonlijke assistent.

Tekst gaat onder de foto verder.

Xavier Peich, medeoprichter en CEO van SmartHalo, verklaart waarom de SmartHalo de ideale toevoeging voor iedere fietsliefhebber is. “We zijn gek van fietsen, technologie en steden. Met SmartHalo willen we de fiets als vervoersmiddel populairder maken en zo bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering.”

SmartHalo is voortgekomen uit een succesvolle Kickstarter-campagne en pre-sale campagne waarbij inmiddels 10,000 exemplaren aan tevreden klanten zijn uitgeleverd in meer dan 72 landen. Nu breidt het merk verder uit. In Nederland is het verkrijgbaar via SmartHalo.bike, Apple.com en in de Apple Store. Voor 169 euro is dit handig staaltje techniek van jou.