Renault Symbioz: de weg op met een woonkamer!

2023 moet het jaar van Renault worden, want dan hebben hun eerste elektrische auto op de planning staan. Nou ja, elektrische auto, je kunt het net zo goed een complete woonkamer noemen. De Renault Symbioz draait namelijk niet alleen om rijplezier, maar vooral om comfort. En dat is precies wat de Franse autofabrikant je hier voorschotelt.

Tijdens de Frankfurt Motor Show werd alles voor het eerst en plein public tentoongesteld. Door middel van dit adembenemende filmpje willen ze jou een voorproefje geven van rijden anno 2023.

Je ziet het, het concept draait niet om pk’s, maar ademt luxe en lifestyle. Hoewel we ons nu nog nauwelijks kunnen indenken dat dit weleens de toekomst kan zijn, is dit hét moment op je daar een klein beetje op voor te bereiden.

Het is echter de vraag of we ook daadwerkelijk over zes jaartjes van de elektrische auto kunnen genieten. De technologie voor het rijden van de toekomst is in volle ontwikkeling en bij sommige vehikels al zelfs mogelijk.

Het probleem zit in het juridische deel. Wie is er verantwoordelijk als je niet rijdt en er sprake is van een ongeluk? Naar wie wordt de vinger gewezen als het systeem gehackt wordt en er een ravage ontstaat? Mag je overal de technologie zijn gang laten gaan of moet je in sommige gebieden nog altijd de handjes aan het stuur houden? Het is slechts een kleine greep uit de kwesties waar nog veel hoofden zich over zullen buigen.

Tot die tijd houden wij ons vooral bezig met het kijken naar de ontwerpen die alle automerken in de loop der tijd presenteren. Te beginnen bij Renault, waar je hieronder nog een paar kiekjes ziet van de Symbioz.


2 Responses