De Porsche Carrera T is een must voor de echte autoliefhebber

Met de nieuwe 911 Carrera T laat Porsche het puristische concept van de 911 T uit 1968 herleven. Minder gewicht, kortere overbrengingen van de handgeschakelde transmissie en achterwielaandrijving met een mechanisch sperdifferentieel voor optimale prestaties en ongefilterd rijplezier – gebaseerd op de 911 Carrera.

De uitvoeringsdetails van de 911 Carrera T staan stuk voor stuk in het teken van optimale sportiviteit en gewichtsbesparing. De achterruit en de zijruiten achter zijn gemaakt van lichtgewicht glas en vanuit het interieur zijn de deuren met lussen te openen. De geluidsisolatie is sterk verminderd en de zittingen achterin zijn weggelaten (wel leverbaar als optie). Het is ook mogelijk om het Porsche Communication Management (PCM) achterwege te laten. Het resultaat: een leeggewicht van 1.425 kg, waarmee de tweezits Carrera T 20 kg lichter is dan een vergelijkbaar uitgevoerde 911 Carrera.

Ook optisch onderscheidt de 911 Carrera T zich. Hij beschikt over een geoptimaliseerde voorspoiler en de SportDesign buitenspiegels zijn uitgevoerd in agaatgrijs metallic. In het zijaanzicht springen naast de 20-inch Carrera S wielen in titaangrijs ook de 911 Carrera T logo’s in het oog. Eyecatchers aan de achterzijde zijn de spijlen in het luchtrooster, het 911 Carrera T logo in agaatgrijs en het sportuitlaatsysteem met zwarte uitlaatpijpen. De 911 Carrera T is leverbaar in zwart, lavaoranje, Indisch rood, racinggeel, wit, Miami blauw of in de metallic tinten Carrarawit, diepzwart en GT-zilver.

Uiteraard is ook het interieur zeer sportief. Standaard zijn viervoudig elektrisch verstelbare sportstoelen waarvan het centrale deel is bekleed met Sport-Tex stof, met in de hoofdsteunen een gestikt, zwart 911 logo. Het GT-sportstuurwiel is met leer bekleed en de korte versnellingspook – met daarop het in rood uitgevoerde schakelpatroon – is een exclusief 911 Carrera T kenmerk. De afwerkingselementen op dashboard en deuren zijn zwart, net als de lussen waarmee de deuren zijn te openen. De kleuren racinggeel, Indisch rood of GT-zilver zetten accenten op diverse interieurdelen, zoals de veiligheidsgordels, het 911 logo op de hoofdsteunen, de deurlussen of de Sport-Tex bekleding.

De 3,0-liter zescilinder boxermotor met bi-turbo levert een vermogen van 370 pk. De Carrera T sprint in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/h. Daarmee is hij 0,1 seconde sneller dan de 911 Carrera. De accelaratie van 0 naar 200 km/h duurt 15,1 seconden. Kies je voor de optionele Porsche Doppelkupplung (PDK), dan duurt de acceleratie naar 100 km/h 4,2 seconden en die van 0 naar 200 14,5 seconden. Ongeacht de transmissie ligt de topsnelheid boven de 290 km/h.

De 911 Carrera T is voor een prijs van € 143.100 te bestellen bij de Nederlandse Porsche Centra.