Nintendo-fans opgelet: een remake van de Game Boy is in de maak

Als het op online games aankomt, is er één speler die van jong tot oud de doelgroep in haar macht heeft: Nintendo. Met hun nieuwste console Nintendo Switch schieten de verkoopcijfers als nooit tevoren omhoog en ook de (tijdelijke) terugkeer van de SNES Classic Edition uit 1990 deed bij veel gamers de harten sneller kloppen. Nu lijkt een andere klassieker een ware comeback te maken, namelijk de Game Boy.

Hyperkin’s Ultra Game Boy

De Ultra Game Boy, zoals de console zal heten, wordt niet door Nintendo zelf gemaakt. Millennials die het grootste deel van jeugd op dit apparaat spendeerden zullen genoegen moeten met Hyperkin, die voor een verbeterde versie gaat zorgen. Onder hun leiding zal deze Ultra Game Boy over een behoorlijk nieuwe hardware beschikken. Zo wordt er gekeken naar een robuuste aluminium constructie en een LCD-display, waardoor je eindelijk kunt zien wat er op je scherm gebeurt, zonder je Game Boy onder een felle lamp te houden. Daarnaast komt er een batterij die zes uur meegaat.

Het enige probleem – als je het zo kunt omschrijven – is dat er geen spellen van tevoren in geprogrammeerd zijn. Je zult old school de cartridge aan de achterkant in moeten pluggen om te kunnen spelen. Iets wat bij menig liefhebber bekend in de oren zal klinken. En mocht je ergens op zolder nog een doos met oude spellen hebben liggen, dan is er goed nieuws. Deze zijn namelijk voor de Ultra Game Boy nog altijd prima te gebruiken, al komen er vermoedelijk ook nieuwe uitgaves in omloop.

Naar verwachting komt de Ultra Game Boy komende zomer uit. Voor een prijs van $100 kun jij er jouw hand op leggen.

 

Bron: Hypebeast
Bron beeld: Gizmodo