Het nieuwste Apple-patent suggereert de inklapbare smartphone

Wacht, zien we dit goed? Komt er daadwerkelijk een iPhone aan die je in elkaar kunt vouwen? Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat dit werkelijkheid is, maar het is zeker dat deze mogelijkheid door het geesteskind van Steve Jobs recent als patent geregistreerd staat. Het Amerikaanse kantoor voor patenten en handelsmerken publiceerde onlangs een patent van Apple waarin te lezen is hoe ze met een opvouwbaar scherm is. Old school, maar dan met een futuristisch tintje en de nieuwste technologie.

Op het patent staat onder andere het volgende: “Een elektronisch apparaat kan een flexibel gedeelte hebben waarmee het apparaat kan worden gevouwen. Het apparaat kan een flexibel display hebben. Het flexibele display kan een buiggebied hebben dat het mogelijk maakt dat het scherm langs een buigas buigt wanneer het apparaat wordt gevouwen.”

Straatbeeld

Het is alweer een decennium geleden dat we voor het laatst uit- en inklapbare telefoons zagen. Dat waren destijds een compleet andere telefoons. Er was nog nauwelijks sprake van smartphones, sms’en was de norm, apps waren uit den boze en snake was het meest gespeelde spel op de kleine schermpjes. Hoewel veel van die trends niet snel terug zullen keren, lijken we dus de uitklapbare schermen opnieuw te kunnen begroeten. Voorlopig is alleen het patent erop aangevraagd, maar wie weet wordt dit binnenkort de nieuwste die we op straat tegenkomen.

 

Bron: Hypebeast