Kan de nieuwe Tesla Roadster vliegen?

Elon Musk is één van die mensen die bereid zijn een volgende stap in de technologische ontwikkeling (en die van de samenleving in het algemeen) te zetten. Met zijn bedrijf SpaceX concurreert hij met Virgin-oprichter Richard Branson om de eerste particuliere reis naar Mars beschikbaar te maken en met zijn kindje Tesla verovert hij de wereld van het elektrische rijden.

Zijn nieuwste exemplaar, de Tesla Roadster, liet al zien een waar snelheidsmonster te zijn. In slechts 1,9 secondes bereikt je de 100 kilometer per uur en met een topsnelheid van 400 kilometer per uur heb je meer dan genoeg rijplezier. En dan hebben we het nog niet gehad over de accu, want met een volle batterij kun je bijna 1000 kilometer lang de weg op.

Hier houdt het echter niet op, want op Twitter liet Musk zich uit over potentiële andere technische snufjes:

Is hiermee de eerste vliegende auto in de maak? Kunnen we ons in de toekomst op een soort ‘Blade Runner’-achtige samenleving rekenen? Het is zeker niet onmogelijk, aangezien Musk door zijn functie bij SpaceX over de nodige kennis beschikt als het op vliegen aankomt. En wie weet kunnen dan die ‘short hops’ de volgende ‘giant leap for mankind’ zijn.