Dit zijn de mooiste platenspelers voor het perfecte feestje!

Met een beetje internetverbinding krijg je de voetjes wel van de vloer. Tracks zijn tegenwoordig op hoge kwaliteit te streamen en met een onlinemixprogramma gemakkelijk te bewerken. En toch gebruiken de meeste dj’s voor hun set nog altijd de oerouderwetse platenspeler. Want een pick-up heeft nou nét dat ene randje dat bij digitale apparatuur ontbreekt. Dirty Science organiseerde een feestje om de mooiste platenspelers van dit moment uit te testen.

Ricatech RTT99

platenspeler-03

Prijs: €178
Ricatechstore.com

Dit apparaat valt allereerst op door zijn retrodesign. Ricatech verpakte zijn techniek in een fraaie, gelakte houten verpakking. De RTT99 is draagbaar en heeft een S-vormige toonarm voor vastere ligging. Daarmee voorkom je het overslaan van je muziek en kan je publiek zo hard dansen als het wil. De platenspeler heeft drie snelheden: 33, 45 en 78 toeren. Een nieuwigheidje: de mp3-converter waarmee je je draaikunsten digitaal vereeuwigt.

Crosley Executive Platenspeler Teal

Prijs: €118
Crosleyradio.com

Oké, toegegeven: dit is niet de meest professionele apparatuur. En, hoewel ontwerp en naam dat doen geloven, ook niet de vaste uitrusting van rondreizende plaatjesdraaiers. En toch vinden we het een leuke gadget. Zo fijn vormgegeven ook. Dit fabricaat heeft 3 draaistanden, een USB-uitgang en is bovendien licht van gewicht. Het bedrijf Crosley, afkomstig uit het Amerikaanse Kentucky, is al bijna 100 jaar producent van muziekspelers.

GPO Ambassador

Prijs: €139,95
Verkrijgbaar bij alle grote online warenhuizen.

De meest opmerkelijke feature aan dit apparaat is de sterke bluetoothfunctie waarmee je altijd contact met draadloze boxen kunt maken. Wederom géén vakmachinerie, maar desondanks heel fijn voor lange avonden waarin je samen luistert naar al je oude platen. Of een middag in het park: de GPO Ambassador heeft namelijk een goede accu waarmee je de schijf ruim 2,5 uur op volle toeren kunt laten draaien.