Speciaal voor iedere ‘Legend of Zelda’-fan: een ware ecyclopedie!

Fans van het eerste uur kunnen moeiteloos iedere gebeurtenis van de Zelda-franchise opdreunen. Het legendarische Nintendo-spel loopt alweer meer dan dertig jaar mee en is onder verschillende generaties mateloos populair. De avonturen van hoofdrolspeler Link (te zien op de foto, niet het paard), prinses Zelda en terugkerende vijanden als Ganondorf en Vaati; voor de diehard-fans is het pure basiskennis, maar naarmate je meer de diepte ingaat, wordt het lastiger om alles uit elkaar te halen.

Zelda-encyclopedie

Wie was wie ook alweer en in welk spel kwam nou welke voor? Soms is voor de echte kenner niet meer bij te houden en daarom heeft Dark Horse Comics een heuse encyclopie voor The Legend of Zelds uitgebracht. Inderdaad, een naslagwerk waarin vrijwel elke pixel die ooit op een NES, Game Boy, DS of Wii de revue passeerde wordt daarin uitgebreid beschreven. En dan bedoelen we niet een klein foldertje, maar een serieus boek van 320 pagina’s.

Er is echter één spel wat ontbreekt en dat is Breath Of The Wild, die in maart 2017 op de Nintendo Switch verscheen. De reden daarvoor is niet bekend gemaakt, al is er het vermoeden dat dat spel zó uitgebreid is, dat het nog net niet zijn eigen encyclopedie nodig heeft.

Deze encyclopedie staat niet op zichzelf, maar is onderdeel van een ware trilogie. Hyrule Historia kwam in 2011 uit en vorig jaar was Art and Artifacts beschikbaar voor iedere Zelda-fan.

The Legend Of Zelda Ecyclopedie komt 24 april 2018 uit en kost $ 40 (omgerekend € 34).

2 Responses