Led’s make things better

Fabrikanten en verkopers van LED-verlichting willen duidelijker communiceren over de voordelen van de hypermoderne lampjes. Branchepartijen kwamen begin februari bijeen in Den Bosch tijdens de eerste Smart Lighting + Designbeurs om antwoorden te formuleren op de belangrijkste vragen van bedrijven en consumenten.

LED-licht lijkt de toekomst te hebben. Voor de meeste gebruikers is die toekomst echter nog duister. Zo blijkt uit onderzoek dat nog veel onduidelijk is over de prijs voor de moderne lampjes, de houdbaarheid en de duurzaamheid van LED; voor de productie worden immers schadelijke chemicaliën gebruikt.

Nederland is een van de belangrijkste producenten van LED-verlichting. Elektronicafirma Philips was enkele jaren terug een van de eersten die grootschalig inzette op de nieuwe vorm van verlichting, daartoe aangezet door een verkoopban van spaarlampen in Europa. Inmiddels zijn enkele honderden bedrijven actief in de LED-sector, niet alleen producenten, maar ook ontwerpers en hightech ontwikkelaars die het licht gebruiken voor allerhande moderne toepassingen.