Lamborghini neemt de elektrische route met de Terzo Millennio

De technologische ontwikkelingen gaan hard, vooral op het gebied van elektrisch rijden. Waar we ons een paar jaar geleden nog niet konden indenken dat dit de nieuwste trend op autogebied zou worden, schieten de modellen nu als paddestoelen uit de grond. Bij BMW zijn ze al lekker bezig met de verkoop van de elektrische bolides en ook Audi heeft ambitieuze doelstellingen. Maar een concept van het luxemerk Lamborghini, dat is nog even wennen.

Terzo Millennio

Het ontwerp van de Lamborghini Terzo Millennio is trouw gebleven aan de trend waar ze zich sinds op hun oprichting aan vasthouden. De supercar is visueel vrijwel hetzelfde als alle andere modellen, maar dit concept beschikt over een elektrische motor. Naar eigen zeggen is het de ‘super sports car enthusiasts of the future’.

De duurzaamheid zit hem naast de motor ook in het bodywork. Deze wordt gemaakt van koolstofvezel en ook wordt er getest om in het bodywork energie op te slaan, evenals een zelfherstellende structuur, die kleine scheurtjes moet tegengaan. Daarmee wordt benadrukt dit de Terzo Millennio dan ook een concept is.

Ander bijkomend feit is de zogenaamde ‘piloted driving’. Hierbij neem je achter het stuur als passagier deel aan enkele circuits. Eerst rijdt de auto zelf een ronde, daarna is het aan jou de taak om de prestatie van de computer te verbeteren.

Wanneer deze Lamborghini daadwerkelijk op de markt komt is niet bekend. Het zou nog wel even kunnen duren, maar door de fabrikant is er qua deadline nog geen stip op de horizon gezet.

 

Lamborghini-Terzo-Millennio-02

Bron: Lamborghini

2 Responses