Het is bewezen: hondenmensen reizen anders dan katten

Het is het onderzoek waar we met z’n allen jarenlang op hebben gewacht: wat is het verschil tussen hondenmensen en degenen die een kat als huisdier hebben? Mars Petcare zocht het uit en kwam tot zeer verrassende conclusies. Een daarvan is het reisgedrag van beide type mensen. Iets wat zo mogelijk niet verder uit elkaar had kunnen liggen.

Hetgeen wat op het eerste oog het meest opvalt, is dat eigenaren van honden een stuk actiever zijn dan die van katten. Zij kiezen vaker voor een sportieve en actieve vakantie, terwijl kattenliefhebbers voor de cultuur kiezen en de voorkeur aan steden die ze nog niet eerder bezocht hebben. Daarnaast blijkt dat 20% van de honden- en katteneigenaren gecombineerd hun huisdier mee op reis nemen.

Inkomen en films

Naast het reisgedrag van de beide groepen is er ook naar andere factoren gekeken. De hoofdzaken daarin zijn dat mensen met een hond gemiddeld 7.000 dollar meer verdienen, terwijl degenen met een kat zichzelf als creatiever beschouwen. Zij houden ook meer van lezen, schrijven en tuinieren, waar mensen met een hond sneller activiteiten als dansen en reizen ondernemen.

Ook op het gebied van film is er een duidelijke afscheiding te zien. Kijk jij met je kat op schoot, dan is er waarschijnlijk een documentaire, musical of indiefilm te zien. Mensen met een trouwe viervoeter aan hun zijde zullen eerder een romantische komedie, een horror- of actiefilm.