IoT-uitvinding ‘Ring’ maakt jouw woning nóg veiliger

De start-up Ring, wereldwijd marktleider in beveiligingsproducten voor rondom het huis, betreedt met zijn producten de Nederlandse markt. Het IoT-bedrijf (Internet of Things) doet dit met videodeurbellen en buitenbewakingscamera’s, die via Wi-Fi zijn verbonden. Met de videodeurbel van Ring kun je op je smartphone zien wie er voor de deur staat en met die persoon spreken, waar je ook bent. Met de buitenbewakingscamera’s kun je vanaf je smartphone, tablet of pc toezicht houden op alles rondom het huis en heb je controle over je eigen veiligheid. Hierdoor ben je altijd thuis, zelfs als je buiten de deur bent.

Ring is gevestigd in Santa Monica, Californië, en behoort tot de snelst groeiende IoT-start-ups van de Verenigde Staten. In 2016 betrad het bedrijf, met steun van onder andere Sir Richard Branson, de Engelse markt.

“Elke beslissing die we als bedrijf nemen, moet onze missie ondersteunen om criminaliteit te verminderen. Statistieken tonen aan dat in Nederland elke tien minuten een inbraak plaatsvindt”, zegt Jamie Siminoff, oprichter en CEO van Ring. “Het is onze missie om het risico van inbraak te minimaliseren en buurten proactief veiliger te maken. De beste manier om inbraken te voorkomen is nog steeds persoonlijke aanwezigheid – en dat is wat wij simuleren met onze deurbellen en camera’s.”

Tekst gaat onder de foto verder.

Ring is gespecialiseerd in beveiligingsoplossingen die gemakkelijk met andere smarthome-apparaten geïntegreerd kunnen worden. De volgende producten van Ring dragen bij aan je eigen gemak en veiligheid:

Ring Video Doorbell 2. Hiermee houd je zowel gewenste als ongewenste bezoekers in de gaten. Je krijgt automatisch een melding op je smartphone zodra een bezoeker op de videodeurbel drukt of, indien je dit wenst, kun je ook de bewegingsdetector activeren. Via de app zie je wie er voor je deur staat en kun je met elkaar spreken, waar je ook bent. Dankzij de infraroodcamera heb je ook ’s nachts helder zicht. De Video Doorbell 2 wordt geleverd met een herlaadbare batterij en twee verschillende frontjes, voor 219 euro.

Ring Video Doorbell Pro. De Pro is slanker dan de Doorbell 2, heeft geavanceerde bewegingsdetectiemogelijkheden en je krijgt er vier verschillende frontjes bij. Met de meegeleverde 24 VAC-transformator sluit je hem eenvoudig aan op de bedrading van de bestaande deurbel. Verkrijgbaar voor 279 euro.

Spotlight Cam Battery / Wired. Completeer je ‘Ring of Security’ met de verschillende beveiligingscamera’s. Met de Spotlight Cam houd je zicht op wat er om je huis heen gebeurt. Afhankelijk van het type Spotlight Cam, sluit je de camera aan op je elektriciteitsnetwerk of gebruik je een oplaadbare batterij. Wanneer beweging wordt gedetecteerd, ontvang je direct een melding op je smartphone, tablet of pc. Je kunt vervolgens de persoon zien en met elkaar spreken. Ook kun je een alarm en/of de schijnwerpers activeren. Verkrijgbaar voor 229 euro.

Floodlight Cam. ’s Werelds meest geavanceerde beveiligingscamera geactiveerd door beweging. Net als bij de Spotlight Cam krijg je direct een melding wanneer er beweging wordt gedetecteerd,
kun je de bezoeker zien en met elkaar spreken. Ook kun je een alarm en/of de schijnwerpers activeren. Handig om een inbreker af te schrikken en tegelijkertijd eventuele omstanders te alarmeren. De camera is verkrijgbaar voor 299 euro.

Ring Chime Pro. Een Wi-Fi-versterker en bel voor Ring-apparaten ineen. De Chime Pro past in elk stopcontact, breidt het Wi-Fi-signaal uit en laat je direct weten als er iemand voor de deur staat. Je kunt kiezen uit meerdere belgeluiden en het volume hiervan regelen. Deze is verkrijgbaar voor 59 euro.