Je gaat op reis en je neemt mee…

Foto: kazmok.com

Dinand Stufkens is eigenaar en designer van het duurzame tassenmerk KAZMOK. De werktassen, gericht op de zakenman en -vrouw, zijn gemaakt van gebruikte transportbanden. Wat zijn de vaste reisrituelen van Stufkens en wat mag er absoluut niet ontbreken in zijn koffer?

“Voor een korte trip, meestal binnen Europa, neem ik mijn eigen business-set van KAZMOK mee. Die bestaat uit de klassieke pilotentrolley, The Ambassador, samen met de laptoptas; The Associate. Een fijne combinatie voor werk en reizen. Voor de lange reizen heb ik een Rimowakoffer. Dat blijft wat mij betreft een klassieker onder de koffers. Wat er altijd meegaat op reis is leesvoer. Wanneer ik reis of op vakantie ben, is dat hét moment om te lezen. Thuis kom ik er gewoonweg niet aan toe. Heerlijk om weer ouderwets een boek te lezen. Even de geest tot rust brengen van al dat digitale geweld om ons heen.”

Rondje Dubai – Hongkong – Moskou
“Op het moment reis ik veel. Wereldwijd, kan ik wel zeggen. Afgelopen november heb ik met mijn partner, Frauke Hamer, een rondje Dubai – Hongkong – Moskou gemaakt en we hebben in het nieuwe jaar Berlijn al weer aangedaan. De volgende trip op de agenda wordt waarschijnlijk Tucson, Arizona. Als ik reis, ben ik eigenlijk altijd wel netjes gekleed. Mij zal je niet snel in een joggingbroek zien, wanneer ik vlieg. Ik vind het fijn om casual chic en fris te reizen. Al is het alleen al voor mijn medereizigers.”  

Romantiek
“We vliegen eigenlijk altijd met KLM. Het romantische beeld van vroeger, toen vliegen nog bijzonder was… daar houd ik me graag aan vast. KLM blijft voor mij een stukje Nederlandse trots. Daarnaast zijn het toch de mensen die je ontmoet uit de verschillenden landen en culturen. Je weet nooit wie je tegenkomt tijdens je reis. Iemand die jou kan verbazen, inspireren of met wie je misschien wel zaken kunt doen. Dat is het leuke aan reizen”.

Afvalhoop
“Waar ik me kapot aan erger zijn lange rijen bij de douane waar de bureaucratie hoogtij kan vieren. En wanneer je de helft van je vloeistoffen weg kan gooien omdat het niet in het voorgeschreven plastic zakje van het desbetreffende land past. Ik vind het niet normaal dat er door dergelijk regels zoveel afval wordt gecreëerd. Dat moet om tonnen gaan!”

Essentials

  • Laptop
  • Leesvoer
  • Santekraam aan kabels en opladers
  • Schetsboek met bijbehorende stiften en pennen
  • Sennheiser headset
  • Privium- en privilegepassen
  • Goed gevulde toilettas (om een lange vlucht zo aangenaam mogelijk te maken)