De echte helden van Kerst krijgen eindelijk een gezicht!

Kerst is de mooiste tijd van het jaar, daar is geen twijfel over. Je bent als familie bij elkaar, de boom staat, cadeau’s worden uitgepakt en het lekkerste eten wordt op tafel geserveerd. Terwijl Wham! en Mariah Carey uit de radio schallen, genieten wij van het samenzijn. Maar ondertussen zijn honderden, zo niet duizenden mensen hard aan werk om deze dagen mogelijk te maken. Van bakkers tot kaartenmakers, dag en nacht werken deze helden zich in het zweet om jou ‘A Merry Little Christmas’ te bezorgen. Om die mensen in beeld te krijgen, brengt de Duitse fotografe Paloma Parrot een serie uit waar ze daadwerkelijk een gezicht krijgen. Uitgebracht door Nikon, mede mogelijk gemaakt door Paloma en haar NIKKOR-objectief. Deze zorgt ervoor dat ze over heel Europa deze mensen op prachtige wijze op de gevoelige plaat kon leggen.


Mike Wallace, hoofdbakker, staat voor meer dan 100 van zijn huisgemaakte kerstcakes
Paloma Parrot: D7500, AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G


Julie Tuner, maker van hobbelpaarden, spijkert manen op een handgemaakt paard
Paloma Parrot: D7500, AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G


Jade Downer, kaartenmaker, in haar eigen zeefdrukkerij
Paloma Parrot: D7500, AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR


Upi Virkkula, rendierhouder, met zijn kudde rond voedertijd
Paloma Parrot: D7500, AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR

Paloma over haar serie: ‘Als portretfotograaf ben ik op zoek naar fotoapparatuur met een zeer accurate onderwerpherkenning en uitmuntende prestaties die me de vrijheid en mogelijkheid bieden om het verhaal van de gefotografeerde over te brengen met slechts één camera en één objectief. Beide objectieven die ik voor deze serie heb gebruikt, boden me de flexibiliteit om intieme portretten te fotograferen, terwijl ik deze mensen in het hart van hun werkomgeving plaatste om hun rol in de feestelijkheden rond de kerst vast te leggen.’

Paloma Parrot maakte de foto’s met Nikon’s nieuwe topmodel DX-formaat D-SLR, de D7500, en de volgende NIKKOR-objectieven:

·         AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR: Dit krachtige, compacte, allround DX-zoomobjectief dekt probleemloos een bereik van groothoek tot tele, waardoor dit geschikt is voor de meeste opnamesituaties, van intieme portretten tot reisfotografie. Nikon’s indrukwekkende vibratiereductie zorgt ervoor dat beelden altijd scherp zijn, terwijl de lichte behuizing van het objectief goed in evenwicht is met de camera .

·         AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G Dit lichtsterke vast-brandpunt-objectief van 50 mm heeft een groot maximaal diafragma van f/1.4 dat ideaal is voor opnamen bij weinig licht of wanneer een kleine scherptediepte gewenst is. Het is ook voorzien van Nikon’s exclusieve Silent Wave Motor (SWM) voor een snelle, stille autofocus.

Fotografen die na het zien van de serie ‘Faces of Christmas’ willen experimenteren en hun portretfotografie naar een hoger plan willen tillen, kunnen hier profiteren van een cashback-aanbieding voor de NIKKOR-objectieven en camera uit deze campagne: www.nikonactie.nl/100years/cashback-aanvragen