De betere partysteden

Is de citytrip voor het betere museumbezoek niet aan je besteed? Dan is hier een betere optie: clubben over de grens. Spring in het vliegtuig en betreed het bruisende nachtleven van deze feeststeden.

Tel Aviv
Van hippe bars tot underground clubs, je vindt ze in Israëls clubbinghoofdstad, waar de zon nooit onder lijkt te gaan. Kuli Alma is verkozen tot beste bar van Tel Aviv, hoewel dat vaak betekent dat je nog een stukje door moet lopen. Toch durven we het aan om te zeggen dat je er moet gaan kijken. Vind je het niks, ga dan door naar Yavne Bar en Restaurant waar je naast muziek ook nog de lokale keuken proeft. Om het echt laat te maken sluit je af bij Breakfast Club.

Belgrado
Langs de oevers van de Sava ligt een rij restaurant- en clubboten die Belgrado tegenwoordig op de kaart zetten als feestlocatie. Boot 20/44 is een aanrader voor de fans van elektronische muziek. De go-to plek voor een wat alternatiever publiek is Restaurant/club KC Grad in Savamala. De versterkte burcht van de stad biedt ruimte aan Barutana, dat in de zomer de bekendste DJ’s naar de Balkan trekt.

Tokio
Een weekendtrip naar Tokio is misschien wat extreem, maar als je toch in de buurt bent… Ga in ieder geval voor een extreem chique cocktail in een van de hotelbars in wolkenkrabbers – denk ‘Lost in Translation’. Dichterbij de grond is er ook vertier, bijvoorbeeld bij Fuglen, dat Noors is, maar omarmd is door de Japanners. Non Bei Yokocho (Dronkaardssteeg) biedt een hele trits bars, waarvan Bar Piano een aanrader is.

Hamburg
Bij ‘party in Duitsland’ denkt bijna iedereen eerst aan Berlijn. Fout. Hamburg ligt dichterbij en biedt méér dan een groot red-lightdistrict. Bahnhof Pauli is een verlaten metrostation dat in een steengoede club is omgetoverd. Baalsaal is er voor de pompende techno, gin-tonics bestel je het beste bij Kleines Phi. Nadat je de zaterdag hebt uitgespeeld, begin je de zondagmorgen op de Fischmarkt met vis of een broodje (vanaf 5 uur in de ochtend).

Las Vegas
Amerika’s city of sins kan niet ontbreken op de lijst met feestbestemmingen. Wie hier geen plezier kan vinden, houdt niet van het nachtleven. De bekendste DJ’s van de wereld hebben hun vaste avonden in de clubs onder de hotels, terwijl overal kans is om gokkend van je geld af te komen – of die fles champagne te verdienen natuurlijk.