CES 2018 gaat van start: dit moet je er van weten

Vier dagen lang staat Las Vegas in het teken van maar één ding: de Consumer Electronic Show (kortweg CES) 2018. Van 9 tot en met 12 januari passeren de nieuwste gadgets en grootste innovaties de revue op de 51ste editie van de technologiebeurs en zullen naar alle waarschijnlijkheid het toekomstbeeld op straat bepalen. Maar wat zijn precies de dingen waar je op moet letten? Wat is de Nederlandse inbreng en voor welke evenementen tijdens CES 2018 moet je wel of niet de wekker zetten? De komende dagen houdt Dirty Science je op de hoogte en laten we en passant vanuit onze kant de beste een meest recente gadgets op jouw beeldscherm verschijnen.

Verwachte trends

Waar de jubileumeditie in 2017 vooral in het teken stond van virtual reality, is het ditmaal augmented reality wat de klok slaat. Voor de mensen die het niet kennen: dat is een ‘toegevoegde realiteit’ die vanaf je smartphone te zien is. Hierbij zie je op je beeldscherm virtueel dingen gebeuren die je niet met het blote oog ziet. Bekendste voorbeeld is het scannen van een QR-code, waarbij je vaak een tutorial of een animatie te zien krijgt.

Daarnaast zal een groot deel van CES 2018 in het teken staan van elektrische- en zelf rijdende auto’s, een nog snellere internetverbinding (5G) en wordt ook nadrukkelijk gekeken naar een spraak gestuurde assistent, die door middel van artificial intelligence jou steeds beter te hulp zal schieten.

Nederlandse inbreng

Vanuit Nederlandse hoek zijn er 53 startups die hun kunsten in Vegas zullen vertonen. Onder de naam ‘Dutch Tech Improving Our Lives’ zullen ze op gebieden als AR/VR, robotica en (online beveiliging) hun ideeën op deze roemrijke beurs spuien. Voornaamste namen die hierbij aanwezig zijn, zijn Prins Constantijn en Gary Shapiro, CEO van de Consumer Technology Association.