Boeken die de geest verlichten

Sportschool voor de geest

Veel bewegen en gezond eten is belangrijk, maar je steekt pas echt goed in je vel als je ook mentaal sterk bent. Veelgevraagd trainer, spreker en consultant Wouter de Jong laat in Mindgym. Sportschool voor je geest zien hoe je in 12 weken je mentale conditie kunt verbeteren. Door wetenschappelijke inzichten af te wisselen met praktische oefeningen en dankzij mooie anekdotes, rake citaten en interessante weetjes zal dit boek zelfs de meest nuchtere lezers onder ons aanspreken.

Mindgym. Sportschool voor je geest Wouter de Jong
€ 15,00 | Uitgever: Maven Publishing

Goed eten

Eten is een van de belangrijkste dingen in ons leven. Maar wat stoppen we precies in onze mond? Onze manier van consumeren heeft onder meer extreem overgewicht, ondervoeding, honger, uitbuiting en grote milieuschade tot gevolg. Dat moet anders. In Goed eten. Filosofie van voeding en landbouw laat emeritus hoogleraar toegepaste filosofie Michiel Korthals zien hoe we de kloof tussen productie en consumptie kunnen overbruggen.

Goed eten. Filosofie van voeding en landbouw Michiel Korthals
€ 29,95 | Uitgever: Vantilt

Ontroerende treurnis

Freelance journalist Mark van Wonderen trok jarenlang kriskras door de provincie Noord-Holland. Het viel hem op dat dat elk gehucht behalve een kerk en een dorpskroeg ook een Chinees-Indisch restaurant had, vaak op een onaantrekkelijke locatie. Hij besloot dit typisch Nederlandse fenomeen vast te leggen, want nergens anders worden de Chinese en de Indische keuken samengesmeed tot één. Hij had haast, want de échte Chinees-Indische restaurants verdwijnen in rap tempo uit het straatbeeld en worden omgebouwd tot sushitent of hip café. Een fotoboek vol ontroerende treurnis.

Chin.ind.spec.rest. Een verdwijnend Nederlands fenomeen Mark van Wonderen
€ 22,50 | Uitgever: Zoutzuur

Het zonderwoorden-boek

Geen appje of bericht komt nog langs zonder ze: emoji’s. Het zijn niet alleen grappige, verdrietige of boze gezichtjes. Ze zijn wereldwijd onmisbaar geworden en hebben onze communicatie revolutionair veranderd. Emoji-expert Lilian Stolk verklaart hoe deze van oorsprong Japanse uitvinding de snelst groeiende (beeld)taal ooit werd, wat voor effect emoji’s hebben op onze emoties en waarom we in deze tijd zo gericht zijn op beeld.

Het zonderwoorden-boek. Waarom we steeds meer zeggen met emoji Lilian Stolk
€ 19,90 | Uitgever: Maven Publishing

Architectuurjaarboek

Architectuur in Nederland is al ruim 30 jaar een onmisbaar overzichtswerk voor iedereen die zich voor de Nederlandse architectuur interesseert of er vakmatig bij betrokken is. Het jaarboek is het internationale visitekaartje voor de Nederlandse bouwkunst. De driekoppige redactie selecteert bijzondere projecten die in het voorbije jaar zijn opgeleverd en beschrijft de belangrijkste ontwikkelingen die de Nederlandse architectuur beïnvloeden.

Architectuur in Nederland. Jaarboek 2017/2018 Redactie: Kirsten Hannema, Robert-Jan de Kort en Lara Schrijver
€ 39,95 | Uitgever: nai010