De mooiste bibliotheek van Nederland: de Boekenberg

Een boek lezen is leuk. Een boek in jouw eigen mini-bibliotheek lezen is leuker, maar pas écht goed wordt het bij de Boekenberg in Spijkenisse. Een plek die je normaal gesproken alleen op jouw Instagram-feed met een mooi filtertje voorbij ziet komen en in Nieuw-Zeeland of Fiji blijkt te liggen, maar nu binnen handbereik is. Daarom bevelen wij dit à la minute aan en zetten wij het alvast onze bucketlist (of beter gezegd: boekenlist).

Jubileum

‘Een belangrijk, vrij toegankelijk, kennis- en informatiecentrum voor Spijkenisse en haar inwoners’, dat is hoe De Boekenberg (ook wel Book Mountain genoemd) zelf haar bibliotheek omschrijft. In oktober 2012 zag De Boekenberg het levenslicht en vijf jaar later is het een begrip in het Zuid-Hollandse dorp. Dat moet gevierd worden en daarom is er onder andere een lezing van Jan Terlouw en een klein circus. Met andere woorden: er is meer dan genoeg te beleven.

Leesparadijs

Niet alleen vanwege zijn zeer ruime omvang, maar vooral vanwege de architectuur en de manier waarop dit literatuur en rust ademt, wordt dit kleine leesparadijs zeer gewaardeerd. En dat het niet alleen een oase van boeken, maar ook een schitterende plek is, blijkt uit de Instagram-posts hieronder.

 

Bron beeld: Facebook De Boekenberg

One Response