Be-tandenborstel

To Be or not to Be

Soms komen er van die producten voorbij dat je denkt: ‘waarom heb ik dat niet bedacht? Ik had hier stinkend rijk mee kunnen worden!’ De Be is er zo een. Het is een elektrische tandenborstel, maar dan net iets anders. Het grote verschil tussen de Be en een elektrische variant is dat deze niet aan de oplader hoeft. Sterker nog, hij werkt op de meest simpele manier net zo goed. Door aan de onderkant te draaien, wind je ‘m op, waarna de Be net zoveel kwaliteit levert als andere (elektrische) tandenborstels.

De reden dat er niet voor elektrisch wordt gekozen is even logisch als milieuvriendelijk. Per jaar worden namelijk 15 miljard batterijen weggegooid. Daarvan wordt slechts één procent gerecycled, wat betekent dat de rest allemaal loopt te verstoffen. Doodzonde en ontzettend slecht voor ons milieu. Toch is het nog altijd veel beter dan met een handtandenborstel jouw tanden schoonmaken. Doordat veel mensen een verkeerde poetstechniek hebben, ontstaan er sneller gaatjes en bezorgt ze dat een hoop kopzorgen.

Hoewel de Be nog niet in de schappen ligt, is er wel al meer dan voldoende geld opgehaald op Kickstarter. Het doel was om 30.000 dollar binnen te harken, maar inmiddels staat de teller al op meer dan 210.000 dollar, het zevenvoudige. Voor 48 dollar kun je er één bestellen en dan krijg je er drie borstelkoppen bij, die ieder zes tot acht weken meegaan.

Hieronder is de pitch van mede-oprichter Patrick Triato te zien, met een prototype.