Antwoorden Dirty Science Masters Quiz #1

 1. Antwoord B. Ian Fleming kocht in 1937 het paspoort van Mussolini .
 2. Antwoord D. Als de ringvinger van een vrouw langer is dan haar wijsvinger, is ze is fysiek sterker en agressiever dan de gemiddelde vrouw. Een langere ringvinger dan wijsvinger ontstaat door blootstelling aan testosteron in de baarmoeder en dat beïnvloedt vooral spieraanleg en mate van assertiviteit.
 3.  Antwoord C. De ingang van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag was onvindbaar. Later, in de jaren negentig, is er alsnog een duidelijke hoofdingang bijgebouwd.
 4. Antwoord B. Als drie mensen 80 liter verdelen met zijn drieën, hebben ze alle drie 26,33 liter. Dus heeft Roosgeaar maar 3,33 liter (30 liter – 26,33 liter) weggegeven en Van Loon 23,33 liter (50 liter- 26,33 liter). Als je deze getallen met drie vermenigvuldigt, krijg je 10:70.
 5. Antwoord A. Aarzelen komt daadwerkelijk van “je aars achternagaan, je terugtrekken uit de strijd.” Pas later kreeg het de betekenis van “weifelen”.
 6. Antwoord D. Het kunstwerk van Hirst bracht hetzelfde bedrag op als een de secretaresse van de steenrijke Italiaan Chiodi van hem erfde, namelijk 75 miljoen euro. Tot woede van zijn kinderen, die ook 75 miljoen erfden, maar dan gezamenlijk.
 7. Antwoord D. Windmolens doden 50.000 vogels per jaar. Dat is ongeveer eendertigste vogel per Nederlander per jaar. Uitgedrukt in kip zou dit dan 50 gram kip per Nederlander per jaar zijn, dus ongeveer een kippenvleugel.
 8. Antwoord B. De teams met een devil’s advocate waren succesvoller, maar wilden hem toch uit het team gooien. Blijkbaar is sociale harmonie voor mensen belangrijker dan efficiëntie.
 9. Antwoord A. Architect Jan de Jong behoorde tot de Bossche school. Hij is inmiddels overleden, maar zijn vrouw woont nog steeds in het huis en draagt nog steeds zijn jurken.
 10. Antwoord A. Hij verkocht zijn aandelen destijds voor achthonderd dollar en runt nu een winkeltje in oude munten en postzegels in Nevada. De Appleaandelen van Wayne zouden nu zo’n 40 miljard dollar waard zijn. Hij vindt nog steeds dat zijn beslissing met de kennis van toen de meest verstandige was.
 11. Antwoord B. Een Mavronesiër op Pranesië, ga alle mogelijkheden maar na
 12. Antwoord B. Rituals opent twee tot drie winkels per week en creëerde in een jaar 1100 banen.
One Response