5x boeken van dit moment

Dirty Science selecteert ieder nummer boeken die je nu eenmaal gelezen moet hebben. De beste boeken van dit moment.

Gefascineerd door rijkdom

Lauren Greenfield, bekend van ‘The Queen of Versailles’, is weer terug met een fotoboek waarin ze de huidige obsessie met het vergaren van rijkdom heeft vastgelegd. 25 jaar werkte ze aan dit project en het resultaat is een bijna antropologische studie naar een door spullen geobsedeerde generatie. Geweldige foto’s die soms sterk doen denken aan de stijl van David LaChapelle.

Generation Wealth – Lauren Greenfield
€ 55,99
Phaidon

Vaderlijk schrijven

Kende je hem nog niet als kinderboekenschrijver of politicus, dan nu zeker door ‘touwtje uit de brievenbus’-pleidooi aan tafel bij DWDD. In dit Boekenweekessay pleit Terlouw voor meer duurzaamheid, en spoort ons meer met de langetermijngevolgen van ons gedrag bezig te zijn. Dit verhaal hoorden we uiteraard al veel vaker, maar door de rustige, vaderlijke toon waarin Terlouw het uiteenzet, zijn we best bereid nog eens te luisteren.

Natuurlijk – Jan Terlouw
€ 27,-
CPNB

Trots op Joost

De illustraties van The New Yorker, het legendarische tijdschrift van intellectueel New York en omstreken, vormen een wereld op zich. Extra bijzonder dus dat de Nederlander Joost Swarte al meer dan 20 jaar een bijdrage levert aan dit beroemde blad. In dit boek zijn de meer dan 450 tekeningen, illustraties, schetsen en omslagen die Swarte maakte als overzicht gepresenteerd. En dat maakt ons best wel een beetje trots.

New York Boek – Joost Swarte
€ 29,90
Scratchbooks

Kunstcodes

Hoe koop je kunst? Die vraag beantwoorden kunstkenners Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen in dit boek. Ze maken je wegwijs in de wereld van de kunsthandel: de regels en codes daarbinnen, en waar te beginnen als gewone man. Mooie kunst hoeft volgens Klerkx en Van Gelderen helemaal niet duur te zijn: als je weet wat je doet, heb je zo voor een paar honderd euro een prachtig kunstwerk aan de muur. Voor de ambitieuze kunstleek dus.

Ontroerend goed – Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen
€ 19,99
Meulenhoff

(Her)lees Het heelal!

‘Ik vrees dat AI de mensheid in zijn geheel kan vervangen’, liet Stephen Hawking zich vorig jaar in een interview ontvallen. Hij overleed kortgeleden op 76-jarige leeftijd. Vandaar dat het tijd is zijn bekendste boek Het heelal, waarin Hawking in zeer begrijpelijke taal het ontstaan en de ontwikkeling van ons heelal beschrijft, te (her)lezen. Van dit boek gingen er eerder wereldwijd miljoenen over de toonbank. Dit genie zal gemist worden.

Het heelal – Stephen Hawking
€ 15,-
Uitgever: Prometheus