3D-gezichtsscans zijn de toekomst door chip van Samsung

Samsung heeft een chip aan de wereld getoond waardoor 3D-gezichtsherkenning werkelijkheid wordt. Deze is naar alle waarschijnlijkheid te vinden in de nieuwste Samsung Galaxy S9. Dit kondigde het techbedrijf op haar website aan. Het gaat hier om de Exynos 9810-chip, die door middel van ‘deep learning-technologie’ zowel beelden als gezichten kan herkennen.

Door de 3D-scans van de Exynos 9810-chip is het in de nabije toekomst niet alleen mogelijk om realistische gezichtsfilters te maken, maar ook de beveiliging van jouw smartphone drastisch op te schroeven. Je telefoon ontgrendelen door middel van een kleine gezichtsscan behoort zeker tot de opties. Daar houdt de beveiliging echter niet op, want als extra toevoeging biedt de Japanse grootmacht een aparte processor aan om persoonlijke data lokaal op te slaan.

Apple

Ondanks de grote stap voorwaarts is Samsung niet het eerste bedrijf wat voor deze ‘smartphone-upgrade’ zorgt. Apple introduceerde eind 2017 al de Face ID, een 3d-gezichtsscanner in de iPhone X.