Zeven eenvoudige adviezen om meer voor elkaar te krijgen

Het schijnt dat 80% van zakelijke beslissingen wordt genomen op basis van je gunfactor. Hallo! Dat is nogal wat. Aantrekkelijke personen zijn daardoor veel succesvoller. En niet alleen aantrekkelijke mensen krijgen meer voor elkaar, ook mensen die eerlijk en open zijn. De vraag is natuurlijk: kun je die gunfactor ook zelf creëren?

Tekst: Stephanie Hoogenberk, illustratie: Mark Airs

Deels. Het is net zoiets als de X-factor, hij luistert nogal nauw en niemand kan precies uitleggen waarom sommige mensen hem hebben. Het beste voorbeeld daarvan is Madonna. Niet bloedmooi, haar zangkwaliteiten zijn niet uitzonderlijk goed, maar ze is een van de succesvolste artiesten in de popmuziek. Toch is er wel een aantal regels waaraan je je kunt houden om je gunfactor te verhogen. Dus: mocht het met de zaken nog niet zo vlotten en is je gezicht niet volgens de gulden snede geschapen, gebruik dan de volgende tips. Ook toepasbaar in het echte leven.

#1 Zaken doen begint bij een handdruk
Niets zo weerzinwekkend als iemand die een slappe hand aanreikt. Even knijpen, iemand aankijken, glimlachen en het meeste werk is al gedaan. Overdrijf niet, denk aan de belachelijk ruwe greep van The Donald.

#2 Een ding worden mensen nooit beu: complimenten
Hoe succesvol iemand ook is, hoe zelfverzekerd ook, iedereen vindt het fijn om iets positiefs te horen. Geef dus welgemeende (!) complimenten. De een kan ze naturel brengen, de ander krijgt ze zijn strot niet uit. Maar complimenten hoeven niet ingewikkeld te zijn. Bijvoorbeeld: ‘Goed dat je dat opmerkt.’ Veel meer is eigenlijk niet nodig.

#3 Vertel iets kwetsbaars
Wie nooit praat over angsten en onzekerheden, wekt irritatie. Bovendien is gebleken dat zelfverzekerde mensen open hartiger durven zijn over hun gebreken. Je komt dus paradoxaal genoeg sterker over als je iets kwetsbaars vertelt. Matthijs van Nieuwkerk en Jort Kelder doen het ook. Dat houdt niet in dat je de perikelen van je vechtscheiding op tafel hoeft te leggen, alsjeblieft zeg. Maar je kunt bijvoorbeeld even mopperen over dat je met de fiets naar je werk moest omdat je een wielklem had of vertellen dat je somber wordt van het grauwe weer.

#4 Toon interesse in degene tegenover je
Stel vragen waarop je het antwoord echt wilt weten. Veins niet. Je onthoudt de antwoorden ook beter als je daadwerkelijk geïnteresseerd bent. Niks zo vleiend voor de ander als refereren aan een vorige ontmoeting. Mensen willen gezien worden, een aai over de bol krijgen. Geef ze die.

#5 Geef je fouten toe
Soms zijn mensen boos; soms door jouw toedoen. Hun ballonnetje vult zich met lucht en staat op het punt van knappen. Het enige wat je in zo’n situatie moet doen: de boel erkennen. ‘Wat rot, ik kan me voorstellen dat zoiets vervelend is’ of ‘Mijn fout, ik hield geen rekening met je’. Geef toe dat je een fout hebt gemaakt of iets verkeerds hebt gezegd. Je zult zien dat de schouders direct zakken en het ballonnetje leegloopt. Ook hier weer: zelfverzekerde mensen geven gemakkelijker hun fouten toe dan onzekere.

#6 Benoem overeenkomsten
Beoefent iemand een sport die jij ook beoefent, heeft iemand hetzelfde horloge, ook een vriendin met smetvrees, dezelfde voorkeur voor uitzinnige sokken? Haak er op in. Benoem de overeenkomst, dat schept een band. Maar ook hier geldt: ga niet op alles ‘heb ik ook’ zeggen, want dan ga je regelrecht de irritatiezone in.

#7 Gun het een ander
Afgunst is een van de zeven hoofd zonden. Ben je jaloers op iemand? Erken het gevoel en kijk waar het vandaan komt. Afgunst uit zich in lelijke vormen. Er is weinig zo gênant als een valse opmerking. Erken jaloezie in stilte en zet hem om in positieve daden. Dat maakt sympathiek. ‘Gunfactor’ heeft kortom twee betekenissen.