Wanneer is jouw laptop aan vervanging toe?

We komen allemaal op het moment dat we vaarwel moeten zeggen tegen onze laptop en uit moeten kijken naar een nieuwe. En dat is niet altijd een feest. Vaak is het wennen aan je nieuwe apparaat, lopen de kosten de pan uit en het tijdstip om een nieuwe laptop aan te schaffen is ook niet altijd ideaal. Sterker nog, vaak is dat op het moment dat je oude zijn laatste adem heeft uitgeblazen. Een ongelukkig moment, vooral omdat je voor werk zo snel mogelijk een nieuwe moet hebben. Daarom moet je tijdig je hand op een nieuwe leggen en vertellen wij je hoe je een stervende computer herkent.

Steeds langzamer

Het is iets dat bij zowel mens als machine met de leeftijd komt, langzamere prestaties. Het is geen verrassing dat je laptop met de jaren langzamer werkt. Toch is dit voor velen nauwelijks aanleiding om naar een nieuwe op zoek te gaan, terwijl dit het duidelijkste teken is.

Meer en meer errors

Vaak is hiervoor om het programma dat de error geeft eraf te halen en opnieuw te installeren, maar als dit bij steeds meer programma’s gebeurt, is het tijd om te denken over een nieuw apparaat. Het kan tenslotte niet alleen maar aan de omgeving liggen.

Ongevraagde veranderingen

Wanneer er uit het niet één of meerdere settings in het systeem worden aangepast, is het tijd om een grondige virusscan erdoorheen te gooien. De kans is namelijk groot dat je eerst een wijziging in je browser ziet, maar al snel nieuwe settings ontdekt in systeemvoorkeuren. Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe laptop

Pop-ups

Iets wat je vooral tijdens het internetten tegenkomt. Zie je deze vaker dan normaal, en verandert de context van de pop-ups ook drastisch? Dan is het tijd om achter je oren te krabben en je af te vragen of het tijd is voor vervanging. Het antwoord hierop is trouwens ja.

Rare geluiden

Maakt je laptop opeens veel meer geluid bij het opstarten van een programma, of loopt de harde schijf niet soepel? Dan is het tijd om snel een back-up van al je gegevens te maken, want jouw Mac of Windows loopt dan op zijn laatste benen. En er is niets zo vervelend als een pc die plots gecrasht is en jij geen toegang meer hebt tot al je gegevens.

 

Bron: Popsci.com