Waarom je deze winter in Canada moet vertoeven

Bij wintersport denken mensen automatisch aan skiën en snowboarden, maar in Canada zijn er veel meer activiteiten die natuur en avontuur op unieke wijze combineren.

De winter komt eraan. Veel mensen gaan dan koortsachtig op zoek naar een betaalbaar appartement in Oostenrijk of Frankrijk om die jaarlijkse skitrip te fixen. Maar het kan natuurlijk ook eens keertje helemaal anders; naar Canada bijvoorbeeld. Het land biedt prachtige en afwisselende natuur, sneeuwzekere bergen en bossen, en al tal van winterse activiteiten waar je je helemaal in uit kunt leven.

Wandelen en klimmen
Wandelen in de sneeuw krijgt in Canada een totaal nieuwe dimensie. Door de bossen wandelen is er al een feestje, maar echt spectaculair is een zogenaamde heli-sneeuwschoenwandeltour. Een helikopter brengt je naar een hoge plek van bestemming en daarna maak je onder begeleiding van een gids een onvergetelijke wandeltocht. Een andere variant is het ijswandelen, waarbij je gletsjers, bevroren meren en rivieren doorkruist. Voor de echte durfal is er ijsklimmen tegen bevroren verticale wanden. IJsklimmen is er voor beginners en gevorderden, met verschillende uitdagingen. Bevroren rotsen, ijswanden, gletsjers, bevroren watervallen… overal kan een ijsbijl in!

Lief en magisch
Eén met de natuur worden doe je het best door hondensleerijden. Een unieke ervaring: met een team van vier tot zes getrainde husky’s scheren door de verse poedersneeuw, langs besneeuwde bossen en over bevroren meren, met misschien wel de liefste dieren die je ooit hebt geaaid. Voor professionele en amateurfotografen biedt Alberta in de winter een schatkist aan beeldmateriaal. De natuur is er bloedstollend mooi, dankzij ideale spots om het magische noorderlicht, een overweldigende sterrenhemel of de typerende gasbellen onder bevroren meren op de gevoelige plaat te zetten.

Skiën kan natuurlijk ook…
En last but not least: je kunt natuurlijk ook ‘gewoon’ fantastisch skiën in Canada. De luchtige poedersneeuw van de Canadese Rockies is een goed bewaard geheim en er is keuze te over aan skigebieden in Alberta. Met brede, open pistes en skiliften zonder wachtrijen. Voor de pro’s zijn er wildernisexcursies of helikoptertrips te boeken. Kortom, er is meer onder de Canadese winterzon dan je ooit hebt kunnen dromen.