Met deze simpele truc wordt vliegen een stuk aangenamer

Vakanties behoren zonder enige twijfel tot de mooiere dingen van het leven, maar de weg ernaartoe kan soms een pain in the ass zijn. Koffers pakken, checken of je écht alles bij je hebt, in alle drukte naar het vliegveld rijden en vervolgens hopen dat niemand bij het inchecken denkt grappig te zijn (met de welbekende b*m-grap). En zelfs als je eenmaal zit, en je verzocht wordt om je gordels om te doen, ben je er nog niet. Het wachten kan lang duren, er kan sprake zijn van turbulentie en in het ergste geval ga je helemaal naar Hawaï en heb je urenlang last van een huilend kind achter je. Daar hebben we helaas geen oplossing voor, maar er is wel een simpele truc om te zorgen dat je onderweg geen slapend been hebt: gebruik een tennisbal.

De tennisbal-truc

Voordat iedereen met een balletje in zijn hand tegen de muur van het toestel gaat stuiteren (doe dit trouwens nooit!), is hier een kleine uitleg. Ali Gjoz van de London Orthopaedic Kliniek vertelde aan TheDailyStar dat het een ideaal instrument is om het bloed goed door je benen en andere lichaamsdelen te laten stromen. ‘Een tennisbal of een massager in het vliegtuig meenemen bevordert de bloedcirculatie’, aldus Gjoz. ‘Rol het over je schouders, onderrug, benen en de onderkant van je voeten om het stromen van je bloed weer op gang te helpen’.

Mocht het niet lukken om een tennisbal mee te nemen, dan kun je het beste je benen masseren. Begin daarbij met je enkels en ga steeds verder naar boven. Dat is de beste methode.