Vijf boeken die jouw innovatiebrein prikkelen

Dit zijn de beste boeken op het gebied van kennis, ontwikkeling en design.

Illustratie: Oivind Hovland

1. Fit, rijk & slim (Meulenhoff, 3 oktober)
Tim Ferriss, auteur van de bestseller Een werkweek van 4 uur, vroeg beroemde atleten, acteurs, toppsychologen en biochemici, van Paolo Coelho tot Schwarzenegger, om hun inspirerende levenslessen.
Fit, rijk en slim, Tim Ferriss, €24,99, Uitgeverij Meulenhoff Boekerij

2. Ken uzelve
Intellectueel Marcel Proust stelde ooit een vragenlijst samen die je dieper inzicht verschaft in jezelf. Dit boek is aangevuld met nieuwe vragen én een kaartenset om samen met familie of vrienden de diepte in te duiken. David Bowie en Oscar Wilde gingen je voor.
Volgens Proust, Bert Bukman en Henk Steenhuis, inclusief kaartenset €21,99, Uitgeverij Atlas/Contact

3. In het hol van de leeuw
Journaliste Souad Mekhennet neemt je mee op haar gevaarlijke zoektocht naar de bron van de Jihad, waar ze belangrijke figuren van Al Qaida, Taliban en IS interviewt.
Ik moest alleen komen, Souad Mekhennet, €19,99 Uitgeverij Nieuw-Amsterdam

4. Iconische beelden
De meest iconische grafische ontwerpen, van kleurige tekeningen van Pirelli tot het logo van Adidas en I love NY: je vindt het in dit strak vormgegeven boek. Een pareltje.
Graphic: 500 designs that matter, € 19,95, Uitgeverij Phaidon

5. Doe maar duurzaam
Als iedereen doet wat wij doen, hebben we 3,5 aardbol nodig. Porcelijn liet doorrekenen wat ons gedrag voor impact heeft op de aarde én wat je kunt doen om te duurzamer te leven. Deze herziene editie verschijnt op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober.
De verborgen impact, Babette Porcelijn, €19,99, Uitgeverij Q

6. Ver weg van het lawaai
Een filosoof op ongebaande paden versus een avontuur op zoek naar stilte. Twee mannen, allebei op zoek naar stilte. De een zoekt de stilte op door ongebaande paden in Frankrijk te bewandelen, ver weg van de digitalisering, en daar verslag van te doen. De ander probeert de vraag te beantwoorden wat stilte nu eigenlijk is, door middel van reflecties op eigen ervaringen en citaten van filosofen.
Ongebaande paden, een voetreis dwars door Frankrijk, Sylvain Tesson, €18,99, Uitgeverij De Arbeiderspers.
Stilte, jezelf staande houden in een wereld vol lawaai, Erling Kagge, €18,99, Uitgeverij Lev.