Dikke onweerswolken bij deze lamp als Trump twittert

Een slordige tien maanden na de inauguratie van Donald J. Trump is de wereld nog altijd niet volledig gewend aan de capriolen van de president van de Verenigde Staten. Hij spreekt nog steeds dezelfde spierballentaal als tijdens de verkiezingen, haalt hier en daar wat namen door de war en ligt nog altijd met het gevreesde Noord-Korea in de clinch.

Met al deze onwennigheden in de Amerikaanse politiek zou je soms, heel soms, vergeten dat Trump nog steeds op volle oorlogssterkte Twittert. En die tweets liegen er niet om. Scoort een programma niet goed? Hup, een veeg uit de pan. Iemand die de president en plein public bekritiseert? De grond in geboord! Maar toch is het als buitenstaander vrij hilarisch. En daarom heeft de Franse Fabien Bouchard iets bijzonders bedacht.

‘Trump-lamp’

Jawel, er is hier sprake van een heuse ‘Trump-lamp’. Niet eentje waarop je zijn gezicht kunt zien, maar een exemplaar die synchroon loopt met het moment waarop hij een tweet van 140 of 280 karakters de wereld in slingert. Komt er een tweet van Donald Trump op je tijdlijn, dan ontwikkelt er zich een kleine onweersbui in deze lamp. Een uitvinding én uitvoering die even briljant als hilarisch is. In de video hieronder is te zien hoe het apparaat precies in werking treedt.