Van ’t net: 6 x kunst kopen vanuit je luie stoel

Voor een goed-geprijsd meesterwerk of uitdagend object van een opkomend kunstenaar ben je al lang niet meer aangewezen op galeries, beurzen en veilingen; tegenwoordig kan je ook online terecht. Bekijk en koop jouw aantrekkelijke schilderij, foto of beeldhouwwerk op deze zes unieke sites:

  1. Auctionata: Een mix tussen een traditionele veiling en een online event. Op deze site breng je een bod uit in live-broadcasts van veilingen in Berlijn en New York. Het aanbod is van hoge kwaliteit.   
  2. Artnet Auctions: hier worden vele tienduizenden vooral moderne kunstwerken van grote namen en opkomend talent aangeboden. Je kan er bieden in de veiling of een gevraagd bedrag direct afrekenen.
  3. Art Space: biedt gegarandeerd hoog-aangeschreven door een partnership met tientallen galeries, museums en kunststichtingen van over de hele wereld. Prijzen bij Art Space zijn wel hoger dan elders online.
  4. Artsy Auctions: een aantrekkelijk online-biedingsplatform met een handige browser waarmee je niet alleen ander werk uit het portfolio van kunstenaars kunt bekijken, maar ook kan zoeken naar vergelijkbare aanbiedingen.
  5. EBay: drie jaar terug lanceerde het Londense veilinghuis Sotheby’s een eigen pagina op de Amerikaanse verkoopsite. Je vindt er veel werk van opkomende kunstenaars. Het meeste gaat van de hand voor nog geen $25.000.
  6. Catawiki: Een Nederlands initiatief dat internationaal hoge ogen gooit. Bij Catawiki koop je niet alleen kunst, maar ook hoog-geprijsde sierraden, antieke horloges, classic cars en meubilair uit voorbije decennia. Een feest om te bezoeken.