Succesvolle sollicitanten dele deze vijf kenmerken

Als er iets is wat werknemers (en werkgevers) na een aantal jaar arbeid begrijpen, dan is het dat een papiertje van een Hogeschool en een gevuld cv niet genoeg is om door te stoten naar de top. Bij de sollicitatie wordt niet alleen gekeken naar werkervaring, maar ook (of juist vooral) naar jouw persoonlijkheid. Want iemand die een visie heeft, altijd naar oplossingen zoekt en creatief is, is zoveel meer waard dan iemand die toevallig hoge cijfers haalde op school. Het is iets wat wordt onderschreven door FastCompany, want uit een onderzoek van hen zijn vijf persoonlijkheidskenmerken gekomen waarover en goede werknemer moet beschikken:

1. Inzet
Geen negen-tot-vijf mentaliteit en altijd meedenken met de rest. Niet eindeloos erover vergaderen, maar de mouwen opstropen en serieus aan het werk gaan!

2. Betrouwbaarheid
Iemand die je (bij wijze van) om drie uur ’s nachts kunt bellen en dan zonder aarzelen klaar staat om zijn taken uit te voeren, maar ook een persoon die nooit een mes in je rug steekt. Dat zijn degenen waarop je écht kunt bouwen.

3. Samenwerken
Zelfstandig werken is natuurlijk ook erg belangrijk, maar goed met anderen opschieten is een echte pré. En dan hebben we het niet alleen op het gebied van werk, maar ook op persoonlijk vlak.

4. Oog voor detail
Pietje precies, maar dan in de juiste zin van het woord. Ziet niet alleen altijd ruimte voor verbetering, maar kan ook exact aanwijzen waar de fout zit en hoe je het kunt veranderen.

5. Positieve instelling
Al wordt er dertig jaar op rij verlies geleden en is meer dan de helft van het personeel ontslagen, hij of zij ziet nog steeds kansen. En hoewel dat op randje van naïef balanceert, zijn dat wel de mensen die je goed in jouw bedrijf kunt gebruiken.

Bij een onderzoek als deze komen niet alleen de positieve, maar ook de negatieve kanten van een werknemer naar boven. Over deze punten zullen we niet teveel in detail treden, maar deze trekken moet je snel afleren:

1. Gebrek aan zelfvertrouwen
2. Geen communicatie
3. Geen algemene kennis
4. Weinig ervaring
5. Vaak in tijdnood