Stress verminderen? Gebruik dan deze bizarre techniek!

We hebben allemaal wel eens stress. Is het niet door iets in je persoonlijke leven, dan komt het wel door die ene rotbaan en al die deadlines die daarbij komen kijken. Nou is stress niet per se slecht. Je raakt gefocust, kunt dingen beter onthouden en je lichaam komt in een toestand waarin het problemen goed kan oplossen. Toch zijn het de nadelen die bij een grote hoeveelheid stress overheersen. Je bent minder productiviteit, kan slaapproblemen krijgen, je bent gevoeliger voor depressies en hebt ook nog eens een verhoogd risico op allerlei ziektes.

Daarom zijn er talloze methodes om dit nare gevoel te verminderen. Een blokje om en je hoofd leegmaken helpt, net zoals diep ademhalen en zelf de oorzaak van de stress benoemen. Maar er is ook een meer… onorthodoxe wijze. In The Wall Street Journal beschrijft Julie Barthels hoe je met ‘tapping’ snel je stressniveau aanzienlijk verlaagt.

Tapping

Tapping, ook wel de ‘Emotional Freedom Technique’ genoemd, is een simpele doch zeer aparte manier om rust voor jezelf te creëren. Allereerst zeg je hardop wat jouw probleem is, waarna je het een cijfer geeft op een schaal van 1 tot 10. Daarna begint de gekkigheid pas echt. Met twee vingers tik je op de bovenkant van je hoofd en herhaal je het probleem. Dit doe je vervolgens ook aan de binnenkant van je wenkbrauwen, op je kin, sleutelbeen en tot slot in je zij. Helpt het de eerste keer niet, dan doe je deze techniek opnieuw van voor af aan. Klinkt nogal bijzonder, maar heeft zeker effect.

Zorg er alleen wel voor dat je dit niet in het bijzijn van vele anderen doet, of je zal een hoop vragende blikken naar je geworpen krijgen.

Bron: Lifehacker