Stephen Hawking maakt beroemde thesis online beschikbaar

Meer dan vijftig jaar geleden schreef natuurkundige en kosmoloog Stephen Hawking zijn wereldberoemde thesis over het universum en hoe deze steeds groter en oneindiger wordt. Nu, anno 2017, is dit voor iedereen beschikbaar. Maandagochtend werd bekend dat iedereen op de Universiteit van Cambridge studeert, toegang heeft tot deze bijzondere ontdekking. Door de enorme vraag rondom het stuk Properties of expanding universes is besloten het volledige stuk voor iedereen toegankelijk te maken.

‘Door mijn PhD thesis voor iedereen beschikbaar te maken, hoop ik mensen over de hele wereld te inspireren om naar de sterren te kijken in plaats van naar hun voeten. Ik wil dat ze zich verwonderen over onze plek in dit universum en proberen om de kosmos zinvol te maken’, aldus Stephen Hawking.

ALS

De Brit is inmiddels alweer 75 jaar. in 1963 kreeg Hawking op 21-jarige leeftijd te horen dat hij de spierziekte ALS heeft. Normaal gesproken leeft slechts 20% van de mensen met ALS langer dan vijf jaar. In het geval van Stephen Hawking is dat dus al 54 jaar. Zijn lichaam is vrijwel volledig verlamt, maar dat weerhield hem niet om meerdere boeken te schrijven, waaronder A Brief History Of Time. Hij communiceert via zijn computer, die hij met zijn ogen kan aansturen.

 

Bron beeld: YouTube

One Response