Schilderij Da Vinci voor recordbedrag geveild!

Er lijkt geen einde te komen aan de hoge bedragen die voor schilderijen worden neergelegd. Waar het ‘Laboureur dans un champ’ van Vincent van Gogh voor bijna 70 miljoen euro verkocht werd, doet Leonardo Da Vinci daar nog een flinke schep bovenop. Één van zijn vele meesterwerken, Salvator Mundi, bereikte bij het torenhoge bedrag van 400 miljoen dollar (340 miljoen euro) zijn hoogtepunt. Het is het hoogste bedrag wat ooit tijdens een veiling van een schilderij werd geboden.

Bij veilingsbureau Christie’s in New York werd dat bod niet meer overtroffen. Het eindresultaat is vele malen hoger dan de startprijs van 75 miljoen dollar. Salvator Mundi is naar een onbekende bieder gegaan, die het maar liefst twintig minuten lang tegen een andere onbekende bieder opnam.

Salvator Mundi werd door Leonardo Da Vinci in 1490 gemaakt. Het Christelijke motief is met afmetingen van 45 x 66 centimeter niet bepaald een – letterlijk – groot werk te noemen, maar valt op door zijn pure schoonheid. Het is overigens niet veel kleiner dan dat andere meesterwerk van de Italiaan; de Mona Lisa. Dat schilderij heeft een afmeting van 77 cm x 53 cm en is in het Louvre te bewonderen.

Hieronder is te zien hoe Salvator Mundi tentoon wordt gesteld.


En hier zie je het officiële moment waarop het werk van Da Vinci voor 400 miljoen dollar wordt afgehamerd.