Reiziger gezocht: New York Times heeft voor jou dé droombaan!

Ben je deze zomer op vakantie geweest in Azië of heb jij jezelf herontdekt in de tropische regenwouden van Zuid-Amerika? Dan hunker je er waarschijnlijk naar om er zo snel mogelijk weer op uit te trekken. Met enkel een vliegticket en een rugtas op zak nieuwe culturen en onontdekte idyllische plekjes verkennen, wie wil dat nou niet? Dat dachten we al, iedereen dus. Naar die types is uitgerekend één van de grootste kranten ter wereld op zoek: de New York Times. Zij zoeken die reislustige man (of vrouw) à la Chris Zegers (of Geraldine Kemper) die voor hen de 52 mooiste locaties van 2017 opzoekt.

Wat moet je doen om hier kans op te maken? Je moet zeer goed Engels spreken, ervaring hebben in de mediawereld en alles weten van social media en de digitale wereld an sich. O ja, en goed kunnen schrijven is ook een vereiste. Het blijft ten slotte de New York Times.

Word jij uitgekozen als de extreem gelukkige winnaar, dan wacht jou een reis naar landen als Canada, Botswana, Chili, Osaka en Madagaskar. ‘De correspondent zal naar elke bestemming gaan en ons het verhaal van elke plaats en het leven onderweg vertellen’, aldus de Amerikaanse krant. ‘De ideale kandidaat is een eeuwige student van de school van het leven en een geslepen documentairemaker van de wereld. Deze persoon moet een geldig paspoort hebben, de sprong naar elke locatie durven wagen, er de essentie uithalen en een fascinerend verhaal in woord en beeld kunnen vertellen.’