Polaroid-camera wordt weer populair!

Weet je nog, die goeie ouwe tijd van ‘vroegâh’, toen je nog foto’s maakte met een polaroid-camera en moest wapperen met je kiekje totdat het resultaat verscheen. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar deze trend lijkt weer terug van weggeweest. Nu maken we nog enkel fotootjes met onze smartphone en de echte professioneel gebruikt de meest luxe exemplaren. De polaroid zien we daarentegen bijna niet meer.

Op studentenfeestjes is de camera – die zijn hoogtepunt in de jaren ’70 en ’80 kende – een hit en bij kledingwinkel Abercrombie & Fitch was het een jaar of vijf geleden een hit om te poseren met een halfnaakte en net iets te gespierde man. Die tijden liggen (gelukkig achter ons), maar het zorgt er wel voor dat de polaroid naar de achtergrond is verdwenen. Of toch niet, want om hun tachtigjarig bestaan te vieren, komt er een nieuw exemplaar op de markt.

Polaroid Originals
De nieuwe lijn met camera’s krijgt de naam Polaroid Originals, geïnspireerd op de toestellen uit 1977. Maar ze hebben na veertig jaar er wel een hoop aan verbeterd. Zo is er een langere duur van de batterij, is er een ingebouwde flitser, een timer en de mogelijkheid om het speeltje aan een USB-poort op te laden.

Zou je nog bijna zijn naam vergeten, de OneStep 2 i-Type camera. Hoewel je hem hier al kunt bestellen, komt het product pas op 16 oktober op de markt. Nog een kleine maand geduld aub.

Prijs: € 119,99

2 Responses