Onderzocht: dit is de ideale lengte van jouw vakantie!

Vakantie, je kunt er voor je gevoel niet genoeg van krijgen. Op kantoor leef je nog net niet van de zomer- naar de kerstvakantie en vice versa. Maar let op: er is ook zoiets als teveel vrije dagen achter elkaar. Daarom is het zaak om het zo uit te meten, dat je niet alleen een leuke tijd hebt, maar ook nog eens volledig tot rust komt. Maar wat is dat aantal precies? In The Journal Of Happiness staat een artikel waarin het werd uitgezocht.

Lees ook: de landen waar je het veiligst op vakantie gaat

We houden je niet langer in spanning: de lengte van de ideale vakantie bestaat uit acht dagen! In deze tijdspanne kun je maximaal ontspannen en tot rust komen, zonder je stierlijk te vervelen. Naast deze redenen heeft acht dagen vakantie ook voordelen voor je gezondheid. Zo word je stressniveau significant lager, verbeterd je humeur en vers opgedane energie.

Om tot dit resultaat te komen, hebben onderzoekers een groep participanten elke dag dat ze op vakantie waren drie vragen voorgelegd. ‘Hoe is je humeur?’, ‘Hoe gespannen voel jij je?’ en ‘Hoe energiek voel jij je vandaag?’. De deelnemers moesten dit op een schaal van één tot en met tien invullen en zo kwam dit resultaat tot stand.

 

Bron: Dmarge