De man van de Windows-achtergrond heeft nieuw, schitterend beeld!

Als we het hebben over natuurfotograaf Charles O’Rear, zal je waarschijnlijk je schouders ophalen en weinig tot geen interesse tonen. Dat verandert echter compleet wanneer we vertellen dat hij verantwoordelijk is voor één van de beroemdste foto’s in de moderne geschiedenis: de schermafbeelding van jouw Windows XP. Een foto die niet is bewerkt of met de computer is gemaakt (zoals velen denken), maar die door een professionele fotograaf is genomen.

Nu, ruim zestien jaar na het op de markt komen van de Windows XP, komt O’Rear met nieuw materiaal. Namens Lufthansa schiet hij beelden, speciaal voor de smartphone-gebruikers onder ons. En daar is hij bijzonder goed in geslaagd. Om voor de luchtvaartmaatschappij het perfecte plaatje te schieten, heeft de 67-jarige O’Rear een reis afgelegd naar Colorado, Utah en Arizona. Daar zijn deze drie wonderschone beelden uit voortgekomen.

 

In de onderstaande video vertelt O’Rear over het doel wat hij met de drie foto’s voor ogen had. ‘Je kijkt honderden keren per dag naar je smartphone, dus die foto moet iets bij jou teweeg brengen’, aldus O’Rear. ‘Ik wil dat mensen die naar deze foto’s kijken het als een mentale ontsnapping van de werkelijkheis is.’

Bron beeld: Charles O’Rear