Dit zijn de landen waar je het veiligst op vakantie gaat!

Mensen gaan vanwege een miljoen verschillende redenen op vakantie. De één kiest voor een wild avontuur in de tropische wouden van Ecuador, een ander vertoeft liever een week lang met goed boek op het strand in Portugal. Maar waar je ook voor kiest, je wil natuurlijk wel een veilig bestaan hebben. Is het niet voor jezelf, dan toch wel voor een eventuele familie die met je meegaat. Maar hoe weet je precies welke landen erbovenuit steken? Tuurlijk, de kans dat jou iets in Zuid-Soedan overkomt is vele mater groter dan in Luxemburg, maar hoe zit het met de rest van de wereld? Om daar achter te komen sloegen International SOS en Control Risks de handen ineen en kwamen ze met de volgende drie kaarten”

 

Beveiligingsrisico’s

In Noord-Europa kun je de deur (enigszins) rustig open laten. Groenland, Noorwegen, Finland, Denemarken, maar ook Zwitserland staan hier goed aanschrijven. Dit, terwijl landen als Libië, Afghanistan, Mali en Jemen bepaald niet goed scoren. Mexico, India en Venezuela doen het hier trouwens ook niet goed.

Gezondheidsrisico’s

Nederland is één van de vele landen die gezondheid hoog in het vaandel heeft staan én daar naar handelt. Hetzelfde geldt voor West-Europa, Noord-Amerika en Australië. Wie verder op deze kaart kijkt (of gewoon een goede algemene kennis heeft) ziet en weet direct dat dit in Afrika en Azië van een minder goede orde is.

Verkeersveiligheid

Het begint bijna eentonig te worden, maar ook hier zit je in (Noord)-Europa, Canada en Australië heel erg goed. Wie zich in Kazachstan, Saoedie Arabië of Afrika bevindt, moet zijn of haar gordels extra strak aantrekken. Datzelfde geldt – zij het in mindere mate – ook voor Rusland, China en Brazilië.

Conclusie? Als je heelhuids van vakantie wil terugkeren, dan zijn Noorwegen, Zweden en Finland ideale landen, al doen Canada en Australië nauwelijks onder.

One Response