It en Pennywise best verdienende horrorfilm aller tijden

‘You’ll float too’, You’ll float too!’, YOU’LL float too!’, YOU’LL FLOAT TOO!!’ Toen men de trailer van Stephen King’s It (gebaseerd op het boek en de film uit 1990) zag, wist vrijwel iedereen, ondergetekende daargelaten, direct dat dit een ware hit zou worden. Maar wie had ooit kunnen denken dat de horrorfilm over de horrorclown Pennywise (gespeeld door Bill Skarsgård) zo’n enorme kaskraker werd? Ze doen het na nog geen maand zelfs zó goed dat record na record wordt verpulverd.

The Exorcist
We zijn inmiddels al op het punt gekomen dat ‘It’ de horrorfilm is met de meeste bioscoopopbrengsten. Het astronomische bedrag van 300 miljoen dollar is overschreden, waardoor het ‘The Exorcist’ ruimschoots achter zich laat. De klassieker – over het door de duivel bezeten meisje Regan – leverde in de bioscopen een slordige 233 miljoen dollar op, waardoor het zich meer dan veertig jaar lang de meest succesvolle horrorfilm mocht noemen.

R-rated
Deze titel is niet het enige mooie nieuws dat Stephen King met de volledige crew mag noteren. Ze zijn ook pas de vierde R-rated film in de geschiedenis die de magische grens van 300 miljoen is gepasseerd. Deze mijlpaal werd eerder genoteerd door ‘The Passion Of The Christ’, ‘Deadpool’ en ‘American Sniper’. Een film krijgt de titel R-rated, wanneer het niet geschikt is voor kinderen onder de zeventien om alleen te kijken.

Wie nog altijd niet naar ‘It’ is geweest, kan zich hieronder voorbereiden met de trailer.

 

One Response