Dit is wat je nooit moet doen bij obers

Niks is zo lekker als een vorkje buiten de deur prikken. Gezellig met vrienden of je vriendin/vrouw erop uit om het jou goed te laten smaken. Lekker eten, een mooie setting, goed bedienend personeel, er is werkelijk niks van tegen zit. Tenminste, dat geldt voor jou. Obers hebben hierin een volledig andere beleving. Het enige wat zij zien, zijn mensen hen ongevraagd proberen te helpen, onbeleefd zijn en veel bestellen, om vervolgens weinig op te eten. Oké, het is hier en daar wat gechargeerd, maar er zijn een hoop ergernissen die obers dag in, dag uit ondervinden. TIME onderzocht welke dat waren en dit is de top 5:

Ergernissen obers

1. Iets van het dienblad halen
Allemaal aardig bedoeld, maar wat mensen vaak niet snappen, is dar hiermee vaak het evenwicht op het dienblad zoek raakt, en er een bier/wijndouche op je staat te wachten. Doe dit dus niet.

2. Het servies zelf opruimen
Ook hier geldt: goed bedoeld, maar vaak verkeerd uitgevoerd. Obers hebben een specifieke manier om borden en bestek op hun dienblad te leggen, laat ze dus lekker hun gang gaan.

3. Servet in glas stoppen
Bah! Het lijkt als gast zo eenvoudig als je deze vergeten bent op je bord te leggen of weg te gooien. Je bezorgt de bediening echter het smerige werkje om alle semi-vochtige servetten uit de glazen te vissen en weg te gooien.

4. Aan een vuile tafel zitten
Het lijkt allemaal zo simpel. Je gaat aan het enige nog vrije tafeltje zitten en klaar is kees. Oké, het is nog vies, maar wat maakt dat nou uit? Nou, bij een ober gaan dan alle alarmbellen af om die tafel zo snel mogelijk schoon te maken. Iets wat veel gênante taferelen oplevert.

5. Zelf je tafel kiezen
Wacht in een restaurant even voordat je gaat zitten. Een ober wijst vanzelf het tafeltje voor jou aan, het gaat bij hen immers volgens een vast systeem. Gooi je dat in de wat, dan zadel je één persoon opeens veel meer werk op dan de ander.