Bekijk hier de inspirerende en filosofische speech van Jim Carrey

Work hard, play hard. Dat is het motto van veel ondernemers die hard aan de weg timmeren om hun bedrijf te laten uitgroeien tot het nieuwe Facebook, Apple of Microsoft. Maar richting de top die succes heet, is het verstandig om zo nu en dan een stap achteruit te zetten en te zien wat je allemaal al hebt bereikt. Of beter gezegd: om de belangrijke dingen van het leven te omarmen en te accepteren. Iemand die hier een groot voorstander van is, is komiek en artiest Jim Carrey.

We kennen de man met het elastieken gezicht als iemand die miljoenen mensen aan het lachen heeft gebracht met films als Dumb And Dumber,  Liar, Liar en The Mask. Vandaag de dag gaat hij echter op een heel andere manier door het leven. Carrey heeft afscheid genomen van het masker van goedlachse man, dat hij voor zijn gevoel continue aan anderen voor moest houden, en heeft in zijn leven een afslag richting een meer spirituele en zelfbewuste kant.

Op het YouTube-kanaal AfterSkool is een video te zien waarop hij, met fantastische visuele effecten als ondersteuning, praat over de manier waarop hij de wereld nu ziet en wat volgens hem daarin écht belangrijk is. Deze complete speech is hieronder te zien.

Tekst gaat onder de video verder.

Documentaire

Enkele maanden geleden leerden we Jim Carrey van een totaal andere kant kennen, toen hij met de mini-documentaire I Needed Color de centrale rol liet zien die kunst in zijn leven had gekregen. Veel mensen vonden het fascinerend en bijzonder welke wending zijn leven heeft gekregen, maar een ander deel maakt zich zorgen. Zijn zien iemand die ze niet meer herkennen en het perfecte voorbeeld was tijdens een interview tijdens de New York Fashion Week. Daar brandde hij het volledig af door te zeggen dat het leeg en betekenisloos was. Wat je ook van de Jim Carrey van nu vindt, hij is er beslist niet saaier op geworden!

Lees ook: Hoe Twitter-tycoon Susan Wu de wereld verovert

Bron beeld: YouTube