De evolutie van de Xerox printer

Toen in 1906 het bedrijf Haloid werd opgericht, kon niemand zich nog voorstellen dat we te maken zouden krijgen met een tijdperk waarin we massaal zouden printen, kopiëren en faxen. Dat alles veranderde op 22 oktober 1938, toen uitvinder Chester Carlson de allereerste kopie maakte en xerografie was geboren. Bij de komst van het allereerste kopieerapparaat was het hek voor Xerox (voorheen dus Haloid) van de dam. De Xerox 914, plain paper copier werd een doorslaand succes. Om de dagelijkse arbeid van alle werknemers op kantoor nog eenvoudiger te maken verschenen de muis, GUI (graphic user interface), WYSIWYG (icoontjes op je scherm, what you see is what you get), maar ook de eerste fax op gewoon papier en vervolgens de laserprinter.

Xerox-DirtyScience

In 1990 kwam er naast de kantoorapparatuur een nieuwe, revolutionaire printer op de markt: de Xerox DocuTech. Deze digitale pers maakte ‘printing on demand’ mogelijk en gaf zo de grafische industrie een andere wending, met de mogelijkheid om gepersonaliseerd en in kleine oplagen te drukken. Na de DocuTech zijn er nieuwere Xerox digitale kleurenpersen gekomen en blijft Xerox innoveren om haar klanten te helpen hun klanten te verrassen met DM campagnes, gepersonaliseerde catalogi, (foto)boeken, verpakkingen, etc.

ConnectKey

Begin dit jaar heeft Xerox de grootste technologische introductie sinds de oprichting gedaan, namelijk 29 nieuwe printers en multifunctionals met ConnectKey voor de kantooromgeving. Net als bij een smartphone wordt de kantoorprinter door allerlei apps meer een werkplekassistent. De video hieronder geeft daar meer duidelijkheid over.

Meer informatie over Xerox innovaties met betrekking tot manieren hoe de wereld communiceert, werkt en met elkaar verbonden is vind je op hun website.