Cultuuragenda: week 42

Sittard
11 augustus t/m 22 oktober
Verbinding, de reis van 700 tassen

Een kunstwerk gemaakt van 700 gebruikte tassen, met elk hun eigen verhaal. Deze theatrale audiovoorstelling, geïnspireerd door verbinding, neemt je ook mee naar buiten. Je mag namelijk een tas kiezen om mee naar buiten nemen en krijgt het persoonlijke verhaal achter die tas te horen via een app: Vooruit naar buiten. Daarmee verken je de stad Sittard. Na afloop kun je een reactie achterlaten door een brief of voorwerp in een van de tassen te stoppen.
De Domeinen

Den Haag
t/m 22 oktober
Comfort Zone

Heerlijk, een tentoonstelling waarbij je ongegeneerd mensen op het strand kunt bekijken, de plek waar we ons letterlijk blootgeven. In Comfort Zone, een serie van 24 foto’s, onderzoekt de Litouwse kunstenaar Tadao Cern (1983) dit gegeven met foto’s van mensen die zich onbespied wanen.
Panorama Mesdag

Den Haag
21 oktober t/m 4 februari
In between

Bieke Depoorter trok voor haar fotoprojecten door Rusland, Amerika en onlangs door Egypte. Het uitgangspunt van haar reizen is dat zij onbekende families in hun privésfeer vastlegt. Voor optimaal contact en vertrouwen, logeert ze bij de mensen thuis. Dit levert intrigerende beelden op.
Fotomuseum Den Haag

 

Bron beeld: De Domijnen