Bluesound Pulse2: de evolutie van het geluid

De goeie ouwe tijd van een radio waar je als gezin cd’s in afspeelde is definitief voorbij. De manier van muziek luisteren is de afgelopen jaren in hard tempo veranderd. We hebben afscheid genomen van het kleine schijfje en zijn overgestapt op streamingsdiensten als Spotify, Tidal en Deezer. Maar dat is niet het enige, ook de apparatuur heeft een aanzienlijke metamorfose ondergaan.
Waar je vroeger nog in iedere hoek van de kamer een grote box had staan, zijn we steeds kleinere apparaten gaan gebruiken, die ook nog eens betere kwaliteit leveren. Maar daar houdt het niet op, want sinds kort is het ook mogelijk om in meerdere kamers tegelijk naar jouw favoriete artiest te luisteren. En dat is waar de Bluesound Pulse 2 langs komt.

Met een vermogen van 80 watt, 100% digitale versterkingstechnologie en Hi-res bestanden  is er sprake van uitstekende kwaliteit. Hi-res? Jazeker, want van het is tijd om mp3 vaarwel te zeggen. Zelfs het patent ervan is opgezegd. Net zoals je tegenwoordig 4K voor beeld gebruikt in plaats van HD.
Uiteraard kun je ook jouw telefoon op de Pulse2 aansluiten. Via jouw tablet of smartphone kun je bluetooth of Wi-Fi gebruiken. En als je wilt, kun je het systeem in no time uitbreiden met andere Bluesound-componenten, zodat je in meerdere kamers naar muziek kunt luisteren – met in iedere kamer dezelfde of juist andere nummers.

Wie zich zorgen maakt dat zo’n multifunctioneel apparaat energie slurpt en milieuonvriendelijk is, kan rustig op twee oren slapen. Je kunt het in een diepe stand-by (0,4 watt) zetten door het touchpanel aan de bovenkant ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden. Handig als je bijvoorbeeld een tijdje geen muziek wil luisteren. Hij wordt weer wakker door een korte druk op hetzelfde touchpanel, en in de tussentijd heeft hij behoorlijk wat stroom bespaard.

Deze luidspreker is te bestellen op de website van BlueSound. Daar vind je de beste speakers van de BeNeLux!