Als paddestoelen! Aantal ondernemingen in 2017 stijgt sterk

Steeds meer mensen besluiten het financiële heft in eigen handen te nemen. Niet door met de vuist op tafel te slaan, maar door een eigen onderneming te beginnen. Uit cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) blijkt dat in het derde kwartaal van 2017 van begin juli tot eind september 43.469 nieuwe bedrijven werden opgericht. Een stijging van maar liefst zes procent ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar. Toen bleef het aantal steken op zo’n 41.108.

2017 was al een vruchtbaar ondernemersjaar, maar deze cijfers zijn daar de bevestiging van. In de eerste drie kwartalen van 2017 groeide dit namelijk naar een totaal van 1,8 miljoen, een stijging van drie procent.

De meest populaire sectoren om de mouwen op te stropen zijn die van energie, water en milieu. Daar vond dit jaar een stijging van wel zeventien procent plaats. Maar het kan nog gekker, want de ondernemingen die zich bezighielden met elektriciteit produceren met zonnecellen, warmtepompen of waterkracht schoten als paddestoelen uit de grond. Daar vond namelijk bijna een verdubbeling plaats.

Goed eten

Miljoenen binnenharken doe je natuurlijk niet op een lege maag, maar al die pizzadozen die nu om jou heen liggen, dat kan echt niet meer. Daarom stelde Dirty Science in het blad en online een lijst op van etenswaren die jou als beginnend ondernemer vooruit stuwen. Dan zorg je ervoor dat jouw onderneming sneller uit de kinderschoenen groeit en zich tot een succesvol bedrijf ontwikkelt.